Lekker knutselen tijdens de VakantieBijbelClub. | Foto: Simon Ploeger
Lekker knutselen tijdens de VakantieBijbelClub. | Foto: Simon Ploeger Foto: Simon Ploeger

VakantieBijbelClub in laatste vakantieweek

kinderen n Bouwen met Lego, Duplo of Kapla, dat vindt elk kind superleuk. Deze zomer gaat de VakantieBijbelClub ook over bouwen en mogen de kinderen lekker zelf aan de slag! Op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus staan de deuren van het Zijlkwartier in Leiderorp weer open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Het thema van de club is dit keer 'Bouw je mee?' Op dinsdag wordt een echte klassieker verteld: het verhaal van de Ark van Noach. Daarna knutselen de kinderen een mooie regenboog en leren een liedje. Op woensdagmorgen staat een verhaal dat Jezus vertelde centraal: de gelijkenis van een wijze en een domme bouwer. Deze morgen wordt gezamenlijk zelf een huis gebouwd dat staat als een huis… En aan het eind van de morgen is er een stapel versgebakken pannenkoeken.

De VakantieBijbelClub is er voor alle kinderen, het maakt niet uit of ze al iets weten van de Bijbel of niet. Beide morgens beginnen om tien uur. Buurthuis Zijlkwartier ligt aan de Van der Marckstraat 19. Voor de VakantieBijbelClub is geen opgave nodig. De morgens zijn gratis. Als ouders het fijn vinden om bij hun kind te blijven of even mee te kijken zijn ze gedurende heel het programma welkom.

Voor meer informatie, kijk op Facebook: Vakantiebijbelclub Leiderdorp, of bel Jentine Schipaanboord: 06-40280800.


Volleybalclinic voor jongens en jeugdtrainers

Volleybal n Op zaterdag 7 september komt Yannick van Harskamp, volleybaltrainer van het Nationaal Jeugdteam onder 17 jaar, naar onze regio voor een clinic.

Deze is speciaal voor jongens van 12 tot en met 18 jaar en voor jeugdtrainers. Ook beginnend volleyballers zijn welkom. De trainers kunnen na de zaaltraining inspiratie opdoen bij Boukje Smeets, die haar ervaringen uit de hockeysport graag wil delen. Het evenement vindt plaats in sporthal Duinwetering in Noordwijk.

De open clinic is een initiatief van volleybalverenigingen Leython DC (Leiderdorp), Novo (Noordwijk), VCO (Oegstgeest), VCS (Sassenheim), RVV (Katwijk) en Liusna (Lisse).

Aanmelden kan via de website www.7septvolley.nl of e-mail 7septvolley@gmail.com.


Heerlijk huttenbouwen

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Niet alleen de kinderen genieten op deze eerste dag van het huttenbouwen, ook de begeleiders, allemaal vrijwilligers, staan te glunderen. "Het is altijd weer een feestje", zegt Dirkse.

Het huttenbouwen, dat sinds jaar en dag steevast plaatsvindt in de eerste week van de zomervakantie, was dit jaar bijna niet doorgegaan omdat de vaste organisator, het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp, per 1 januari 2019 opgehouden is te bestaan. Maar Van der Sel, Van der Reijden en Dirkse zijn tijdig in het gat gesprongen. Zodat kinderen van 6 tot 12 jaar zich drie dagen lang weer heerlijk kunnen uitleven en met met hout, verf en doeken een heel huttendorp bouwen.

Met wat hulp van vrijwilligers worden prachtige hutten gebouwd. | Foto: J.P.K.