Triathlon Leiderdorp met nieuwe onderdelen

sportevenement n De 27ste editie van de Triathlon Leiderdorp, op zondag 11 augustus, krijgt twee nieuwe onderdelen: de Stayersprint en de Jeugd Supersprint. Bovendien wordt de dag afgetrapt met een ploegentijdrit voor wielrenteams.

In het programma is ruimte gekomen omdat vorig jaar afscheid werd genomen van de Middenafstand, de langste van de traditionele drie afstanden op het Leiderdorpse sportevenement. Gebleven zijn de Olympische Afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) en de Sprintafstand (750 meter zwemmen, 23 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen).

Deelnemers aan de Stayersprint leggen dezelfde afstanden af als bij de gewone sprint. Het verschil zit in het fietsonderdeel: bij de Stayersprint mag je 'stayeren', dus zo dicht achter een voorganger rijden dat die je uit de wind houdt. Bij de gewone triathlon is dat strikt verboden.

De Jeugd Supersprint is toegevoegd vanwege de toenemende populariteit van de triathlon onder de jeugd. Deelnemers van 12 tot en met 16 jaar kunnen hun krachten meten met 300 meter zwemmen, 12 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.

Bij de ploegentijdrit gaat het om 40 kilometer fietsen in ploegen van maximaal vijf deelnemers.

De start- en wissel- en finishlocatie is aan de Zijldijk, ter hoogte van woonboulevard De Baanderij.

Gewoonlijk zijn rond deze tijd alle onderdelen al volgeboekt maar dit jaar is dat anders. Wat er ongetwijfeld mee te maken heeft dat de triathlon nu precies middenin de zomervakantie valt. Alleen voor de Olympische Afstand zijn alle plekken bezet. Inschrijven kan nog voor de Sprintafstand, de Stayersprint, de Jeugd Supersprint en de ploegentijdrit. Op de website www.triathlonleiderdorp.nl staat alle inschrijfinformatie.