LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Waar zijn die boa's als het echt nodig is?

Ik wil graag even reageren op het stukje over de rol van Leiderdorpse boa's op de gemeentepagina in de krant van vorige week.

De 'handhavers openbare ruimte' doen ongetwijfeld goed werk in Leiderdorp maar waar zijn die boa's als het echt nodig is?

Het voetpad (!) langs de Dwarswatering tussen de vissteiger en Gallaslaan en tussen de Gallaslaan en Persant Snoepweg is een honden uitrenzone. Het pad is (behalve voor begeleidende coaches van de roeivereniging) verboden voor fietsers, die moeten hun weg vervolgen via de Grotiuslaan. Aan beide kanten van het pad staat dit overigens keurig netjes met borden aangegeven.

Als ik hier dan rustig mijn hond uitlaat komt het zeer regelmatig voor dat je bijna letterlijk voor de sokken gereden wordt door fietsers die lak hebben aan de regels. En als die fietsers er op aangesproken worden dat het een uitrenzone voor honden is en dat fietsen verboden is, kan je vaak een grote bek krijgen.

Vooral in de zomertijd is het niet echt leuk om daar te lopen met je hond, het zou de Leiderdorpse boa's dan ook sieren als ze hier eens zouden handhaven.

Jos van der Ploeg, Leiderdorp


Romeinse vaarwandeltocht

limes n Wie wil recreëren en gelijkertijd een stukje geschiedenis wil opsnuiven, kan dat deze zomer doen tijdens een Romeinse vaarwandeltocht langs het Leidse en Leiderdorpse deel van de Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk.

Deze grens werd gevormd door de (Oude) Rijn waar talloze Romeinse forten langs lagen, verbonden door de Limesweg langs de zuidelijke oever van de rivier. Eén van de forten, Matilo, bevond zich in Leiden vlakbij de huidige Leiderdorpse brug. Op de plek ligt nu het archeologisch Park Matilo. Het park vormt een onderdeel van de vier uur durende vaarwandeltocht inclusief lunch waaraan kan worden deelgenomen op de zaterdagen 27 juli, 17 augustus, 7 en 28 september en 12 oktober.

Programma: vertrek om 10.00 uur per sloep van de Leidse Rederij aan de Apothekersdijk in Leiden; 10.30 uur wandeling met gids door Park Matilo; 11.30 uur varen; 12.00 uur Romeinse lunch bij Hoeve Dijkzicht aan de Achthovenerweg 13 in Leiderdorp; 13.00 uur varen; 14.00 uur Aankomst Leidse Rederij (Apothekersdijk).

Kosten € 35 per persoon, inclusief sloep, schipper, rondleiding en lunch. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.sloepennetwerk.nl/arrangementen.