De familie Pieterson heeft het gehaald!
De familie Pieterson heeft het gehaald! Foto: PR

Danièle, Aaron, Manuel, Maurice en Jaimy Pieterson en Mieke Oorschot

Gehaald ondanks opeenstapeling van ongemakken

Onder de 41.235 lopers die de Via Gladiola hebben gehaald, waren Maurice Pieterson en zijn gezelschap. Op de foto, met tussen haakjes het aantal maal dat ze hebben meegedaan, ziet u v.l.n.r. Danièle Pieterson (2), Mieke Oorschot (1), Aaron Pieterson (7), Manuel Pieterson (5), Maurice Pieterson (14) en Jaimy Pieterson (10). Maurice stuurde onderstaand verhaal:

'Editie 103 van de Nijmeegse Vierdaagse was wederom een prachtig wandelevenement. Aaron en Maurice liepen de 50 kilometer en de rest 40 kilometer. Danièle, 13 jaar, mag volgens de reglementen de 30 kilometer lopen maar zij sloot zich vanwege de gezelligheid aan bij haar broer en zus en Mieke, de vriendin van Aaron.

De weersomstandigheden waren goed en volle moed gingen ze, samen met meer dan 45.000 andere wandelaars, van start in 'the walk of the world'. Vermoeide voeten, stramme spieren, blaren, warmteuitslag en een chronisch slaaptekort stapelden zich op naarmate de kilometers zich aaneen regen. Opmerkelijk was dat onze debutante Mieke het minst last had van dit alles.

Ruim 3.000 uitvallers over de gehele week, maar de stemming bleef goed en na 160 - of 200 - kilometer kwam daar de finish in zicht voor de wandelaars. Ruim 11 kilometer voor de finish barstte het feest al los in de Nijmeegse straten die tijdens de Vierdaagse luisteren naar de namen Via Begonia en het finale stuk Via Gladiola.

De beloning was een medaille of een nummer, beide voelden als een Koninklijke onderscheiding. Die dubbel en dwars verdiend is door de wandelaars.'


Piet Hoogeboom

In 2021 gewoon weer van start

Op de foto hiernaast ziet u Piet Hoogeboom met gladiolen in de hand bij de finish van de Vierdaagse. Zijn dochter Ellen schreef aan deze krant:

'Mijn vader, Piet Hoogeboom, heeft voor de achttiende keer de Vierdaagse volbracht.

Piet is een rasechte Leiderdorper, geboren en getogen. Piet is 80 jaar en dat maakt het uitlopen van de Vierdaagse nog meer bijzonder.

De 80-jarige leeftijd is hem niet aan te zien, zit nog weinig sleet op. Wij gaan er elk jaar maar 'gewoon' vanuit dat Piet de Vierdaagse maar eventjes uitloopt. Maar zo gemakkelijk is het niet! Trainen, kilometers maken en zo gezond mogelijk leven is zijn devies.

Dit jaar is het weer gelukt, zonder kleerscheuren vier dagen lang 30 kilometer lopen! Daar mag Piet trots op zijn. Volgend jaar gaat hij gewoon weer van start...'

Piet Hoogeboom heeft de 4 x 30 erop zitten.