Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 1 augustus , 20.00 uur

THE WAY

Tom Avery, een oogarts uit Californië, krijgt op een dag het bericht uit Frankrijk dat zijn Zoon Daniël bij een storm in de Pyreneeën is omgekomen. Hoewel de relatie nooit echt goed was, besluit Tom toch naar Frankrijk te reizen waar hij ontdekt dat Daniël was begonnen met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tom besluit zelf de route uit te lopen.

Zondag 11 augustus, 20.00 uur

CALL ME BY YOUR NAME

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlmanfamilie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de jongen en de zomergast aan de Riviera.

Donderdag 15 augustus, 14.00 uur

LION

Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta; duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen, waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Donderdag 5 september, 20.00 uur

EVERYBODY KNOWS

De in Argentinië woonachtige Laura keert samen met haar twee kinderen voor een bruiloft terug naar haar geboortegrond. Het familiefeest na afloop van de huwelijksvoltrekking krijgt een dramatische wending wanneer de dochter Irene kort na een mysterieuze stroomstoring spoorloos blijkt te zijn verdwenen. Al snel rijst het vermoeden dat het tienermeisje is ontvoerd door iemand op het feest.

Zondag 8 september, 20.00 uur

THE BIG SHORT

The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. In de film wordt deze crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien: de naderende instorting van de wereldeconomie.

Donderdag 19 september, 14.00 uur

EXTREMELY LOUD & INCREDIBLY CLOSE.

De negenjarige Oskar ontdekt een sleutel in een vaas in een kast. De sleutel behoort toe aan zijn vader; daar is hij zeker van. Maar op welke van de 162 miljoen sloten in New York past deze? Dit is het begin van een zoektocht van Oskar en een amateurdetective door de vijf stadsdelen van New York en in de door elkaar gegooide levens van vrienden, familie en volslagen vreemden.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110. Reserveren: info@filmhuisleiderdorp.nl.

Toegang € 7,50, donateurs € 5,00. Betaling contant aan de zaal.


ZOMERACTIVITEITEN

overzicht n Ook wie deze zomer thuis in Leiderdorp blijft, hoeft zich niet te vervelen. Er worden vrijwel dagelijks activiteiten georganiseerd, waarbij voor elke leeftijd wel wat te beleven is. In deze krant vindt u een wekelijks overzicht van de Zomeractiviteiten 2019. Hieronder het programma voor week 31 (28 juli tot en met 3 augustus).

Maandag 29 juli

10.00 – 12.00 uur: Financieel café over toeslagen voor senioren. Plaats: Dwars. Kosten: gratis. Aanmelden niet nodig.

Maandag 29 juli t/m vrijdag 2 augustus

#JongLeiderdorp. Sport- en speldagen, waterspeeldagen en een Voetbaltoernooi. Volg #JongLeiderdorp op instagram voor juiste locaties en tijden. Kosten: gratis. Aanmelden niet nodig. Organisatie: Incluzio Leiderdorp.

Dinsdag 30 juli

10.00 – 12.00 uur: Inloop koffieochtend. Plaats: 't Buurthuis. Kosten: gratis (koffie/thee € 0.50). Aanmelden niet nodig. Organisatie: Buurtactief 't Oude Dorp.

Woensdag 31 juli

14.30 – 15.00 uur: Voorlezen voor kleuters. Plaats: BplusC bibliotheek in De Sterrentuin. Kosten: gratis. Aanmelden niet nodig. Organisatie: BplusC.

Donderdag 1 augustus

10.00 – 12.00 uur: Inloop koffieochtend. Plaats: 't Buurthuis. Kosten: gratis (koffie/thee € 0.50). Aanmelden niet nodig. Organisatie: Buurtactief 't Oude Dorp.

14.00 uur: Klassieke muziek. Agnes Luk en Ricky Mulder brengen een voor u geselecteerd muziekprogramma ten gehore. Plaats: Incluzio, Splinterlaan 156. Kosten: € 1,-. Aanmelden niet nodig.

20.00 uur: Film: The Way. Plaats: Filmhuis Leiderdorp in De Sterrentuin. Toegang: € 7,50. Reserveren via info@filmhuisleiderdorp.nl. Vermeld bij uw reservering: de film, uw naam, en het aantal kaarten. Organisatie: Filmhuis Leiderdorp.

Vrijdag 2 augustus

9.30 – 11.30: Koersbal. Plaats: Splinterlaan 156. Kosten: gratis. Aanmelden niet nodig. Organisatie: Incluzio Leiderdorp.

20.00 -22.00 uur: Zomeravondfilm: The Way. Na afloop worden ervaringen van Tom Avery die na de dood van zijn zoon naar Santiago de Compostella loopt, besproken onder leiding van ds. Stephan Kurtzahn. Plaats: Dorpskerk. Kosten: € 5,-. Aanmelden mag maar hoeft niet. Organisatie: Protestantse Gemeente Leiderdorp.

Zaterdag 3 augustus

10.30 – 13.00 uur: Arduino Café. Gelegenheid tot vragen stellen, discussiëren en informatie inwinnen over Arduino. Plaats: Splinterlaan 156. Kosten: € 5,-. Aanmelden: info@volksuniversiteitleiderdorp.nl. Organisatie: Volksuniversiteit Leiderdorp.

10.30 – 11.30 uur: Tai Chi – iets voor jou? Plaats: De Sterrentuin. Kosten: € 6,- per les, € 27 voor 5 lessen. Aanmelden: info@volksuniversiteitleiderdorp.nl. Organisatie: Volksuniversiteit Leiderdorp.

Adressen

Dwars: Bloemerd 1c

't Buurthuis, Frederik Hendriklaan 4

Dorpskerk, Hoofdstraat 19

De Sterrentuin: Van Diepeningenlaan 110.