Elke dag worden wedstrijden gevaren in verschillende zeilklasses. | Foto: PR
Elke dag worden wedstrijden gevaren in verschillende zeilklasses. | Foto: PR Foto: PR

99ste editie natte Kaagweek

zeilen n De natte Kaagweek, de oudste zeilweek van het land, beleeft van 25 tot en met 28 juli zijn 99ste editie. Uiteraard staat het zeilen centraal, maar ook op de wal is er een mooi aanbod aan activiteiten en entertainment voor zeilers en niet-zeilers. De Kaagweek vindt plaats vanuit de Kaagsociëteit aan de Zijldijk 11 in Warmond.

De Kaagweek trapt woensdagavond 24 juli af met de wekelijkse zomeravondzeilwedstrijden en live muziek op de kant. Ook worden deze avond de eerste dameswedstrijden gezeild. Van donderdag tot en met zondag zijn er elke dag zeilwedstrijden in vele verschillende zeilklasses. Op vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wordt aan het einde van de dag de traditionele Holland-Friesland teamwedstrijd gevaren waarin tien Regenbogen om de eer strijden. De Commissaris van de Koning, Jaap Smit, geeft vrijdagavond het startschot.

Overdag zijn er verschillende kinderactiviteiten rond de Sociëteit. Op zaterdag is de KidsKaagDag en wordt er geschminkt. De spetterende aquabootjes zijn er op vrijdag en zaterdag.

Elke dag wordt gezorgd voor een ijzersterk muzikaal programma. Traditiegetrouw wordt het feest op zondag 28 juli besloten met de grote prijsuitreiking waar de zilveren wisselprijzen worden uitgereikt aan de beste zeilers van de verschillende klassen.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.kaagweek.nl of www.facebook.com/kaagweek.