LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Vragen over groen rond Brittenstein

In het Leiderdorps Weekblad van 10 juli werd beschreven hoe het is misgegaan met het groen rond de bouw van de nieuwe appartementen aan de Brittenstein.

Het is verbijsterend te moeten constateren hoe de gemeente Leiderdorp zich hier met een Jantje van Leiden afmaakt: dat "Rijnhart Wonen de uiteindelijke controles op juistheid en uitvoerbaarheid van de plannen niet voldoende heeft uitgevoerd".

Ten eerste rijst de vraag waarom de gemeente deze controle overlaat aan een projectontwikkelaar, zoals Rijnhart hier optreedt.

Ten tweede rijst de vraag welke sancties de gemeente denkt op te leggen aan Rijnhart wegens overtreding van de planeisen.

Ten derde rijst de vraag waarom een projectontwikkelaar of andere (ver-)bouwer nog bouwleges zou moeten betalen als de gemeente haar taak op dit punt toch niet (voldoende) vervult.

Ik hoop op antwoorden van het College.

Frans van der Deijl, Leiderdorp


Tamarco gesloten

vakantie n Show-en marchingband Tamarco heeft vakantie. Dat betekent dat er nu geen spullen voor de rommelmarkt gebracht kunnen worden naar het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Vanaf 1 september is het clubgebouw weer open voor de ontvangst van rommelmarktspullen op de woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.