Ontspannen in het gras van de oude kasteeltuin luisteren van muziek. | Foto: Hein van Wijngaarden
Ontspannen in het gras van de oude kasteeltuin luisteren van muziek. | Foto: Hein van Wijngaarden Foto: Hein van Wijngaarden

Genieten van muziek in de kasteeltuin

BENEFIETCONCERT n Zo'n honderd mensen hebben zondagmiddag 14 juli tijdens het Doeshofconcert in de voormalige kasteeltuin bij boerderij Doeshof aan de Ruigekade in Leiderdorp genoten van muziek van Creative & Friends, Fiddle 'n Drum, DJ Floris Dice en de band Final Amendement.

Het concert was georganiseerd door jongeren vanuit de Protestantse Gemeente Leiderdorp. De opbrengst is bestemd voor een school in Malawi, waaraan de jongeren in de zomer van 2020 zelf meebouwen. Per persoon moeten zij ruim 2.000 euro inleggen. Ze betalen niet alleen hun eigen reiskosten, maar financieren ook een deel van de bouwkosten en van de afbouw van de school na hun vertrek.


Maak in één week een musical of toneelstuk bij de Summerschool

Theater n Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en Stadsgehoorzaal Leiden organiseren van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 de eerste editie van Summerschool. In één week maken kinderen en jongeren een musical of toneelstuk onder leiding van bevlogen theatermakers, die hun sporen op de nationale podia ruimschoots hebben verdiend.

De deelnemers werken iedere dag van 09.30 tot 15.00 uur. Op vrijdag om 16.00 uur spelen ze voor publiek in de Aalmarktzaal van Stadsgehoorzaal Leiden en kunnen ze al hun vrienden en familie uitnodigen om te komen kijken.
Er zijn vier verschillende groepen: Summerschool Musical 12- en Summerschool Toneel 12 - zijn voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar (groep 4 tot en met 8 basisschool), Summerschool Musical 12+ en Summerschool Toneel 12+ zijn voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar (voortgezet onderwijs en verder). Onder anderen Bente van Arkel (toneel 12-), Madele Veraa (toneel 12+), Justin van Kampen en Lianne Loos ­(musical 12-), Hans Cassa en Lucas Schilperoort (musical 12+) zullen met de deelnemers aan de slag gaan.

Deelname aan de Summerschool Musical kost € 245,00, de kosten voor de Summerschool Toneel bedragen € 220,00. Aanmelden kan via de website www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. De Summerschool gaat alleen door bij voldoende deelnemers (minimaal 10 voor toneel en 15 voor musical).


Gratis topstukken-audiotour langs museumstukken

Verhalen n Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de topstukken van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is er nu een gratis topstukken-audiotour in tien talen. Met de nieuwe audiotour maken bezoekers een rondgang langs de 24 meest bijzondere stukken in het museum, van een mummiekist of tempel uit het Oude Egypte, het standbeeld van de Romeinse keizer Trajanus tot een reuzenzwaard uit de Nederlandse prehistorie. De tour is er in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Arabisch, Mandarijn, Japans en Russisch. De rondwandeling gaat langs alle afdelingen, duurt 45 minuten en is verkrijgbaar bij de museumkassa.

Het Rijksmuseum van Oudheden ligt aan het Rapenburg 28 in Leiden. Zie ook www.rmo.nl en facebook.com/Oudheden.

In de Summerschool Musical 12+ maak je in een week samen een musical. | Foto: PR