Murat Kivrakdal krijgt zijn prijs uit handen van een vertegenwoordiger van SBB.
Murat Kivrakdal krijgt zijn prijs uit handen van een vertegenwoordiger van SBB. Foto: PR

Murat Kivrakdal van Compucorner beste praktijkopleider in Zuid-Holland

verkiezing n Murat Kivrakdal van Compucorner in Leiderdorp is uitgeroepen tot beste praktijkopleider van 2019 in Zuid-Holland in de sector ICT en creatieve industrie.

In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) al sinds 1996 de verkiezing van het beste leerbedrijf, sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Tot en met 30 april 2019 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Uit een recordaantal van in totaal 1.600 voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector (indien mogelijk) een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. In Zuid-Holland ging het om acht sectoren en dus in totaal zestien winnaars waarvan Kivrakdal er één is. Zij doen mee aan de verkiezingen van de het beste leerbedrijf en en beste praktijkopleider van 2019 in heel Nederland. De landelijke winnaars worden bekend gemaakt op maandag 18 november, tijdens de door de SBB en de MBO Raad georganiseerde Dag van het mbo.

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.


Witte Schaar moet weer verkassen

Umis Arslan baalt. De eigenaar van kleermakerij De Witte Schaar in Winkelhof heeft vorige week donderdag te horen gekregen dat hij naar een andere plek in het winkelcentrum moet.

Het is al de vierde keer in de tien jaar dat Arslan met zijn zaak in Winkelhof zit dat eigenaar Wereldhave van het winkelcentrum hem dwingt te verkassen. Op de Facebook pagina 'Je bent Leiderdorper als' klaagt hij dat Wereldhave hem "een rotplek waar je echt niet wilt zitten met je zaak" heeft toegewezen: op de buitengalerij naast de pizzeria. Hij meldt ook dat hij aangegeven niet naar deze plek te willen. Als Wereldhave niet met een beter voorstel komt, wil hij een petitie starten.

Arslan kan er nu al zeker van zijn dat hij steun krijgt van heel veel Leiderdorpers, al honderden mensen hebben op Facebook belooft zijn petitie te tekenen.