ZOMERACTIVITEITEN

overzicht n Ook wie deze zomer thuis in Leiderdorp blijft, hoeft zich niet te vervelen. Er worden vrijwel dagelijks activiteiten georganiseerd, waarbij voor elke leeftijd wel wat te beleven is. In deze krant vindt u een wekelijks overzicht van de Zomeractiviteiten 2019. Hieronder het programma voor week 29 (14 tot en met 20 juli).

Dinsdag 16 juli

10.00 – 12.00 uur: Inloop koffieochtend. Plaats: 't Buurthuis. Toegang gratis (koffie/thee € 0.50). Aanmelden niet nodig. Organisatie: Buurtactief 't Oude Dorp.

14.00 – 15.30 uur: 3D kaarten maken van een zelf meegenomen of digitale foto. De originele foto blijft intact; er worden kopieën geprint waarmee gewerkt wordt. Maximaal aantal personen per middag: 10. Plaats: activiteitencentrum Gading. Kosten: € 5,- voor de kaart, een bijpassende envelop en koffie of thee met een versnapering. Aanmelden via e-mail designgading@gemiva-svg.nl of tel. (071) 5898202. Organisatie: Gemiva SGV

20.00 – 22.00 uur: Avond over 'Koplands aardse mystiek'. De uitleg van dr. Martien Brinkman wordt afgewisseld met voordracht en muziek. Plaats: Dorpskerk. Kosten:

€ 5,- voor het programmaboekje met gedichten van Kopland. Aanmelden mag maar hoeft niet. Organisatie: Protestantse Gemeente Leiderdorp.

Woensdag 17 juli

14.00 – 15.30 uur: Zumba dansles voor senioren. Maximaal 15 personen. Plaats: activiteitencentrum Gading Kosten: € 2,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden bij Dione Schouten, email Dione.schouten@gemiva-svg.nl of tel. (071) 5410444. Organisatie: Gemiva SGV.

14.30 – 15.00 uur: Voorlezen voor kleuters. Plaats: BplusC bibliotheek. Toegang gratis, aanmelden niet nodig. Organisatie: BplusC.

Donderdag 18 juli

10.00 – 12.00 uur: Inloop koffieochtend. Plaats: 't Buurthuis. Toegang gratis (koffie/thee € 0.50). Aanmelden niet nodig. Organisatie: Buurtactief 't Oude Dorp.

10.00 – 12.00 uur: Mahjong spelen. Gratis inloop en eerste kennismaking. Plaats: Wijkkamer De Hoeksteen. Deelname: gratis. Aanmelden: e-mail anvanschie@gmail.com. Organisatie: Mahjongclub De Rode Sleutels.

10.30 – 12.30 uur: Digitaal spreekuur. Plaats: B plusC bibliotheek. Gratis. Aanmelden niet nodig. Organisatie: BplusC.

20.00 uur: Film: The Grand Budapest Hotel. Plaats: Filmhuis Leiderdorp in De Sterrentuin. Toegang:

€ 7,50. Reserveren via info@filmhuisleiderdorp.nl. Organisatie: Filmhuis Leiderdorp.

Vrijdag 19 juli

9.30 – 11.30 uur: Koersbal. Plaats: Splinterlaan 156. Deelname gratis. Aanmelden niet nodig. Organisatie: Incluzio Leiderdorp.

9.30 uur: Wandeling met de wandelgroep door de Kennemer duinen. Een goede conditie en goede schoenen zijn noodzakelijk, de wandeling is 15 km. Vertrek trein 09:30u, verzamelen bij Leiden CS. Reiskosten en lunchkosten voor eigen rekening. Aanmelden via e-mail corvanderaa@casema.nl of bij Incluzio in De Sterrentuin. Organisatie: Incluzio Leiderdorp.

14.30 - 16.00 uur: Optreden Noordwijkse Klederdracht Groep. Toegang gratis, kaarten ophalen vanaf 8 juli bij Incluzio in de Sterrentuin. Koffie/thee € 0,50. Organisatie: Incluzio Leiderdorp.

Adressen

't Buurthuis, Frederik Hendriklaan 4

Gading, Griffioen 15

Dorpskerk, Hoofdstraat 19

BplusC Bibliotheek, Van Diepeningenlaan 110 (De Sterrentuin)

Filmhuis Leiderdorp, Van Diepeningenlaan 110 (De Sterrentuin)

De Hoeksteen, Houtschans 107


Young@Heart viert jubileumjaar

vaartocht n Senioren popkoor Young@Heart ging dinsdag 25 juni vorstelijk uit varen. Daar had het koor een goede reden voor: het bestaat dit jaar vijf jaar en aangezien een lustrum een heel jaar lang duurt, wordt er al vanaf begin dit jaar van alles gevierd, te beginnen op de datum van de daadwerkelijke start in januari 2014.

De oprichting van dit koor voorzag duidelijk in een behoefte. Dirigente Annemiek de Groot bracht 35 inschrijfformulieren mee naar de eerste repetitie, maar dat bleek veel te weinig. Er waren zoveel aanmeldingen, dat er in de kortste keren een wachtlijst was! Er zijn nu 90 actieve leden en er is nauwelijks verloop. Alle reden dus om feest te vieren.

De keuze voor een vaartocht – over de Kaag, de Braassem en de Westeinder – bleek een goede. Gezien het weer had het niet beter gekund. Onderdeks stond de airconditioning aan en bovendeks was er een heerlijk briesje, al was ook dat soms niet genoeg om het te kunnen uithouden.

Van de negentig koorleden ontbraken er maar een paar. Het was dus een fors gezelschap, dat zich prima amuseerde, met een hapje en een drankje en met muzikale omlijsting door 'Goed Idee', een band van absolute sfeermakers, die zichzelf weinig rust gunden.

De feestelijkheden zullen een hoogtepunt bereiken met de beide lustrumconcerten van Young@Heart, op 28 en 29 september, waarvan een breed publiek kan meegenieten.


Rijbewijskeuringen

Verlengen n Automobilisten kunnen zich voor de verlenging van hun rijbewijs medisch laten keuren via Regelzorg Rijbewijskeuringen. De keuringsarts is op om de week op vrijdag Incluzio aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp. De eerstvolgende keer is vrijdag 19 juli. Een afspraak maken kan door Regelzorg Rijbewijskeuringen te bellen op (088) 23 23 300 of door zelf een datum te plannen via de website www.regelzorg.nl.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00.

Voordat u een afspraak maakt met de keuringsarts koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt.