Harpiste Regina Ederveen in Dorpskerk

concertvoorstelling n Op woensdagavond 10 juli geeft harpiste Regina Ederveen in de Leiderdorpse Dorpskerk een concertvoorstelling over de herdersjongen en koning David.

Ederveen laat op haar gouden harp muziek horen uit allerlei stijlperiodes; klassiek, Joods en modern. Ook laat ze eigen improvisaties op de Psalmen van David horen. Afwisselend met de muziek leest Regina teksten voor, onder meer uit de Bijbel over David in een hedendaagse vertaling, maar ook eigen teksten waarbij ook Joodse witzes zijn verweven in het programma. Verrassende visuele elementen ondersteunen het geheel.

De Dorpskerk ligt aan de Hoofdstraat 19. De voorstelling begint om 20.00 uur. Toegang: € 5,-. De avond wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Leiderdorp.


Zomermuziek-weken MOL

workshops n Wie in de vakantie alvast wil kijken of muziek een mooie hobby is voor het volgend jaar, kan tijdens de Zomermuziek-weken van de stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) verschillende workshops volgen.

De workshops zijn in de eerste en de laatste week van de zomervakantie. Ze bestaan uit drie ochtenden of middagen van muziek maken op allerlei manieren. Voor kinderen die nog geen instrument spelen zijn er kennismakingslessen in driedaagse workshops. De keuze is daarbij uit piano, viool, slagwerk, gitaar, blokfluit of harp. Wie wel al een instrument bespeelt kan bijvoorbeeld meedoen met het VakantieOrkest of in een bandje.

Op maandag 22 juli om 11:00 uur kunnen kinderen van 5-7 jaar komen luisteren naar het muziekverhaal van de Beer en de Piano, natuurlijk met live pianomuziek!

Het hele programma en inschrijfformulier is te vinden op www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl.