Bij de opening van het hoofdprogramma vormden dansers een lint naar het drijvende podium.
Bij de opening van het hoofdprogramma vormden dansers een lint naar het drijvende podium. Foto: J.P.Kranenburg

Meezingen en -swingen in de boot en op de kant

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Het hoofdprogramma werd geopend door dansers van ID Dance factory, De Rode Sneakersz en DC Dance. Zij vormden een kleurrijk dansend lint van de kade tot op het drijvende podium. De drie Leiderdorpse dansscholen verzorgden later op de avond nog een spectaculair optreden. Quincy de Boer beet met het nummer Halleluja de spits af van het muzikale programma waarin hij later ook met Purple Rain en Laat me de harten van het publiek trof. Het Doeshavenkoor bracht met diverse bekende visserssongs het publiek aan het meezingen, mede mogelijk dankzij de in het programmaboekje afgedrukte teksten. Dat gebeurde eveneens tijdens het optreden van het bekende Leiderdorpse koor Songs2Sing. Onder de bezielende leiding van dirigente Annemiek de Groot zong het populaire songs als Zoutelande, Don't stop, Breakfast in America en When you're gone. Tot slot werd het koor muzikaal vergezeld van de zangers Jaap Sletterink en Martin en Ellen van Os.

Het afwisselend muziekgenre kwam verder tot uiting door het zeer geslaagde optreden van de Slagwerkers van de Leiderdorpse drumfanfare Tamarco. Voor prachtige klassieke klanken zorgden Martin van Os en Jaap Sletterink. Beide zangers ontroerden het publiek, figuurlijk aangevoerd door burgemeester Driessen, met hun uitvoering van het bekende duet uit De Parelvissers, opera van Bizet.

Slotakkoord

Het laatste optreden was van Gospelkoor Elijah. Met gospelsongs als Lean on me, You've got a friend en O happy day (Edwin Hawkin Singers) brachten ze het publiek helemaal in beweging. Enthousiast swingde, zong en zwaaide het publiek ritmisch mee met de uitgedeelde lichtsticks. Het gospellied Amen vormde het slotakkoord van het jubileumconcert.

De lustrumeditie van het Doeshavenconcert werd georganiseerd door WSV Doeshaven, Oranjevereniging Leiderdorp, Annemiek de Groot en de gemeente Leiderdorp en mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van vele lokale sponsors.

        | Foto's: J.P. Kranenburg

Na het invallen van de schemering zorgden de uitgereikte lichtstaven voor extra sfeer.
Drukte in de boten en op de kant.
Het Doeshavenkoor trakteerde het publiek op een aantal aanstekelijke meezingers.
Burgemeester Laila Driessen.