Een chinook transporthelikopter met zijn dubbele rotors. Op de achtergrond een Transavia lijnvliegtuig.
Een chinook transporthelikopter met zijn dubbele rotors. Op de achtergrond een Transavia lijnvliegtuig. Foto: Anko Lubach

Vliegende parade over Leiderdorp

Veteranendag n Vanaf zijn dakterras in de Leiderdorpse wijk Leyhof had Anko Lubach zaterdag 29 juni een prachtig uitzicht op de vliegende parade die ter ere van Veteranendag onderweg was naar Den Haag en daarbij Leiderdorp passeerde.

Het was genieten van een 'fly-by' van mooie historische vliegtuigen waaronder een Beechcraft en 3 Harvards, maar ook een NH-90 helikopter, een Cougar helikopter en een Chinook transporthelikopter met zijn dubbele rotors. Als slotstuk vlogen er vier F16's in formatie over de Boterhuispolder.

Met zijn nieuwe supertelelens schoot Lubach fraaie plaatjes van oud en nieuw vliegend materieel van onze luchtmacht en marine, waaronder de foto hierboven.

Meer foto's op de website www.leiderdorpsweekblad.nl.


Lions Club Leiderdorp organiseert recreatieve fietstocht langs elf molens

fietsen n Liefhebbers van fietsen, het Groene Hart en molens kunnen zaterdag 6 juli hun hart ophalen. Dan organiseert de Lions Club Leiderdorp de allereerste Leiderdorpse Elf molenfietstocht.

Het wordt een recreatieve tocht van 39 kilometer door het Groene Hart, langs elf molens van de Rijnlandse Molenstichting die allemaal zullen draaien. Bij elke molen kunnen de deelnemers een stempel voor hun stempelkaart halen en bovendien informatie krijgen over functie, werking en geschiedenis van de molen; de molenaars klimmen graag op hun vertelstoel. Een volle kaart is goed voor een gratis consumptie bij de koek-en-zopie aan de finish: de Munnikkenmolen in het Leiderdorpse Weteringpark. Bovendien krijgt iedereen die de tocht volbrengt een exemplaar van het fotorijke boek 'Geef ons de Ruimte' dat de Rijnlandse Molenstichting in 2009 heeft uitgegeven ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan (zolang de voorraad strekt).

Starten voor de Elf molenfietstocht kan op 6 juli tussen 10.00 en 13.00 uur bij Scouting Leiderdorp aan de Boomgaardlaan 24. Deelname kost 6 euro per persoon en 20 euro voor een team van maximaal vier personen. Kijk voor meer informatie op leiderdorp.lions.nl en www.rijnlandsemolenstichting.nl.

De opbrengst van de fietstocht (het inschrijfgeld plus de netto inkomsten van de koek-en-zopie) is voor de Rijnlandse Molenstichting, die het wil gebruiken voor informatieborden bij de verschillende molens.