Rijnland A met de kampioensschaal.
Rijnland A met de kampioensschaal. Foto: PR

Kano Rijnland Nederlands kampioen

kanopolo n Na negentien jaar is het Kano Rijnland weer gelukt om landskampioen kanopolo te worden. Op 23 juni versloeg het A team van de Leiderdorpse kanovereniging concurrent Odysseus tijdens een zinderende finalewedstrijd.

Vorig jaar waren de teams uit Alkmaar en Venlo nog te sterk en moest Rijnland A genoegen nemen met een derde plek. Dit jaar stonden ze na het eerste weekend (de wedstrijden zijn verdeeld over twee weekenden) op de tweede plek met slechts drie punten verschil met koploper Odysseus uit Alkmaar. In het tweede weekend stonden Rijnland en Odysseus na alle reguliere wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Dit betekende dat er een echte finalepot gespeeld moest worden. Beide teams hebben keihard geknokt maar gedurende deze finalewedstrijd bleek Rijnland A duidelijk te sterk voor het team uit Alkmaar. De wedstrijd werd met 6-4 gewonnen waarna de Leiderdorpers, uitzinnig van blijdschap, de kampioenschaal in ontvangst mochten nemen.

Met de landstitel is Rijnland weer terug aan de top, waar de ploeg in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw steevast stond. In die periode werden maar liefst dertien landstitels buitgemaakt.


Alles is klaar voor twaalfde editie MidZomerLoop Leiderdorp

hardlopen n Alle puntjes zijn op de i gezet voor de twaalfde editie van de MidZomerLoop Leiderdorp. Deze vindt plaats op vrijdagavond 5 juli. Start en finishlocatie van de verschillende afstanden zijn in sportpark De Bloemerd bij het clubgebouw van voetbalvereniging RCL.

Vrijdagavond wordt om 18.45 uur afgetrapt met de Kidsrun, een loop van 1,5 km door De Bloemerd voor jongeren tot en met 12 jaar. Het startsignaal en de prijsuitreiking worden gedaan door de Leiderdorpse wethouder van sport, Willem Joosten.

Daarna gaan gezamenlijk de 6,3 en de 10,3 kilometer van start. Voordat wethouder Joosten om 19.30 uur de lopers wegschiet, verzorgt sportschool Fit For Free een warming up. Bij beide afstanden rijdt er een motor voorop en zijn er fietsers aan de staart van de groep. Ook is de EHBO paraat. Alle deelnemers zijn voorzien van een loopchip, zodat ieders exacte tijd elektronisch geklokt wordt.

De korte 6,3 km afstand volgt nagenoeg dezelfde route als afgelopen jaren. Alleen wordt er nu niet halverwege de Nieuweweg afgeslagen naar de Koeienrotonde, maar gaat het parcours rechtdoor naar de Leidseweg om daar rechts af te slaan en via de grote rotonde de wijk Leyhof in te gaan richting De Bloemerd.

De lange afstand van 10,3 km is nog wat meer gewijzigd. Hier slaan de lopers op de Zijldijk niet meer rechtsaf naar de Nieuweweg, maar vervolgen de Zijldijk tot aan de afslag naar de Lakenvelderboerderij, om daar de Boterhuispolder in te gaan tot aan de Leidseweg en van daar richting de grote rotonde. Bij de kruising met wederom de Nieuweweg ontmoeten beide afstanden elkaar weer. Vanwege de beide gewijzigde routes kunnen deze keer geen parcoursrecords gebroken worden.

De prijsuitreiking zal omstreeks 20.30 uur plaatsvinden en wordt gedaan door Simon Scheffer van Van Bemmelen Outdoor (Rijneke Boulevard). Hij is al jaren de man die de bij de MidZomerLoop behorende barbecue mogelijk maakt. De uit te reiken prijzen worden mede mogelijk gemaakt door Paul Catsburg van Sport2000, de bloemen komen van Ranzijn en het stokbrood bij de barbecue is van bakker Van Maanen uit de Winkelhof. De barbecue is zoals altijd gratis voor alle voorinschrijvers van de lange afstanden.

De voorinschrijving is nu gesloten. Wel kan op 5 juli ter plekke ingeschreven worden. Kom dan wel op tijd! Na-inschrijvers kunnen ook nog meedoen aan de barbecue maar moeten daar wel een muntje voor kopen.

De kleedkamers in het RCL clubgebouw kunnen worden gebruikt voor omkleden en douchen, waardevolle zaken en tassen kunnen afgegeven worden in een bewaakte ruimte.

Behalve lopers zijn vrijdagavond natuurlijk ook toeschouwers meer dan welkom, langs de route en rond het start- en finishgebied. Kijk voor meer informatie op de website www.midzomerloop-leiderdorp.nl. Daar is ook het parcours van de verschillende afstanden te zien.

Samen met papa naar de finish van de Kidsrun. | Foto: Paco Busteros
Afbeelding