Glutenvrije markt

kramen n De Leiderdorpse webwinkel Glutenvrijemarkt.com organiseert zaterdag 13 juli een grote glutenvrije markt aan de Lijnbaan 8 in Leiderdorp (bedrijventerrein De Baanderij).

Bezoekers kunnen bij verschillende kramen terecht voor informatie, het proeven van producten en natuurlijk het scoren van de lekkerste glutenvrije producten voor de scherpste prijzen. Kinderen die meedoen aan een speurtocht krijgen een zakje glutenvrije snoep. Bovendien is een foodiebag te winnen met het posten van jouw leukste glutenvrije vakantie-selfie op de markt. Na het shoppen kan er buiten bij de foodtrucks genoten worden van een glutenvrij hapje, drankje en zomers ijsje.

De glutenvrije markt is tussen 10.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website

glutenvrijemarkt.com.


Gedichten en uitleg bij beelden

rondwandeling n Stichting Kunst in de Heemtuin organiseert op woensdag 10 juli een poëtische rondwandeling langs de beelden in de heemtuin in het Leiderdorpse park De Houtkamp.

Dorpsgenoot en neerlandicus Jos Nijhof heeft een selectie gemaakt van werken van Nederlandse dichters. Hij draagt bij ieder beeld een toepasselijk gedicht voor. Daarnaast geeft Aris de Bakker, projectleider van Stichting Kunst in de Heemtuin, een korte toelichting bij de beelden.

Het belooft weer een bijzondere zomeravond te worden, waarbij in het groen van de Heemtuin genoten kan worden van de kracht van beeld en woord. De wandeling begint om 20.30 uur bij atelier De Lange Akker aan de Persant Snoepweg 1 en duurt ongeveer anderhalf uur. Opgeven kan door een mailtje te sturen aan info@kunstindeheemtuin.nl. Meelopen is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie: www.kunstindeheemtuin.nl.