Alle spelers bij elkaar. | Foto: PR
Alle spelers bij elkaar. | Foto: PR Foto: PR

Specialisten verslaan huisartsen

hockey n De medisch specialisten van het Alrijne ziekenhuis en de huisartsen uit de regio speelden donderdag 20 juni op de velden van LOHC hun jaarlijkse hockeywedstrijd. Het duel werd gesponsord door de ABNAmro en strak geleid door twee top-scheidsrechters.

Het specialistenteam startte voortvarend en binnen korte tijd stond het 2-0. Gedurende de eerste helft druppelden steeds meer huisartsen binnen. Na de rust leidde dit tot een wederopstanding. Tussen de specialisten verminderde bovendien de samenwerking door de diverse wisselingen van posities in het veld. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op met een aantal gevaarlijke uitbraken van de huisartsen. Beide teams scoorden in de tweede helft waardoor de eer voor de huisartsen werd gered, al gingen de specialisten er met de overwinning van door (3-1).

Na de wedstrijd was er gelegenheid om tijdens de borrel en het buffet de wedstrijd te evalueren en andere ervaringen tussen de eerste en tweede lijn uit te wisselen.


Clubkampioenen Spotvogels

Badminton n De jeugdleden van de Leiderdorpse badmintonclub Spotvogels streden zondagochtend 23 juni om de clubtitel. Vanwege uiteenlopende leeftijden van 7 tot en met 19 jaar werd er in vier sterkteklassen gespeeld. Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel, van beginner tot gevorderde, konden de spelers laten zien wat ze in hun mars hadden. Er werden spannende en leuke wedstrijden gespeeld en het werd een gezellige ochtend. Uiteindelijk zijn er vier eerste en vier tweede prijzen uitgereikt en kregen degene die niet in de prijzen waren gevallen als aandenken een gegraveerd standaardje mee naar huis. Op de foto de winnaars met hun dik verdiende medailles.


Judoka's meten krachten

Judo n 87 jonge judoka's in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar maten 22 juni hun krachten tijdens de clubkampioenschappen bij het Leiderdorpse sportcentrum Van Houdt. De deelnemers waren door hun trainers Kimberley, Kay, Ada, Saida en Roger ingedeeld op grond van leeftijd, gewicht en judo-ervaring. Het publiek genoot van fraaie beenworpen, heupworpen, schouderworpen, overnames, combinaties en houdgrepen. Alle judoka's kregen na afloop een medaille.

De winnaars waren: Duco (6 jaar licht), Oscar (6 jaar licht plus), Dex (6 jaar midden), Thomas (6 jaar midden plus), Maurits (6 jaar zwaar), Bram (7 jaar licht), Levi (7 jaar midden), Thijs (7 jaar zwaar), Levi (8 jaar licht), Renz (8 jaar midden), Marijn (8 jaar zwaar), Giel (9 jaar licht), David (9 jaar midden), Silvie (9 jaar zwaar), Bauke (10 jaar licht), Kirath (10 jaar midden), Max (11 jaar en ouder licht) en Madelief (11 en ouder midden).


Afbeelding
  Enkele winnaars. | Foto: PR