Burgemeester Driessen opende de nieuwe winkel. | Foto: J.P. Kranenburg
Burgemeester Driessen opende de nieuwe winkel. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Leythenrode: nieuw gebouw op huidige plek

bouwplannen n De nieuwbouw voor Leythenrode komt op de plek aan de Hoogmadeseweg waar het Leiderdorpse verpleeghuis nu ook staat. Dat is tenminste de insteek van de raad van bestuur van de Alrijne Zorggroep, waar het verpleeghuis onder valt.

Het voorgenomen besluit van de raad van bestuur is genomen na een periode van zorgvuldig overleg met bewoners, naasten van bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Het komt tegemoet aan de wensen van bewoners en verwanten. Zij willen graag dat het nieuwe verpleeghuis op dezelfde plek komt als het oude. De rustige ligging in het groen en vlakbij een woonwijk wordt als positief ervaren, evenals de nabijheid van park De Houtkamp en winkelcentrum Winkelhof.

De Cliƫntenraad, de Ondernemingsraad en het bestuur VMS (Vereniging Medische Staf) moeten zich nog uitspreken over het voorgenomen besluit.

Het is de bedoeling dat het nieuwe verpleeghuis in 2022 gebouwd wordt. Dat gebeurt in fasen, waarbij steeds een deel van het oude verpleeghuis wordt afgebroken en vervangen door een deel van de nieuwbouw. Voordeel daaraan is dat bewoners niet elders ondergebracht hoeven te worden tijdens de bouwperiode.

In september komt er een informatiemiddag over de nieuwbouwplannen.


Bonnet Bikes & More officieel geopend

fietsenwinkel n Aan de Heinsiuslaan 15a, pal naast de parkeergarage van Winkelhof, is fietsenwinkel Bonnet Bikes & More geopend. Burgemeester Laila Driessen verrichtte op zaterdag 22 juni een passende openingshandeling: zij knipte een fietsketting door.

Bonnet Bikes & More is het bedrijf van vader en zoon Terry en Michael Bonnet. Michael is opgeleid als scootertechnicus en heeft tien jaar werkervaring op tweewielergebied. Terry heeft 35 jaar ervaring als ondernemer in de fietsenbranche en is meegegroeid met alle ontwikkelingen. Gezamenlijk vormen vader en zoon een dynamisch team dat is gespecialiseerd in hoogkwalitatieve (e-)bikes. Klantgerichtheid en service staan voorop bij Bonnet Bikes & More. In de winkel met zijn industriƫle uiterlijk en knusse sfeer nemen Terry en Michael alle tijd hun bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn, en schenken daar graag een kop koffie bij.

Naast reparaties van bekende merken, zoals Gazelle, Batavus, en Giant, specialiseert Bonnet Bikes & More zich in de verkoop en reparaties van nieuwe en exclusieve fietsmerken als Coboc, Cortina, Brompton, Qwic, BSP en Das E-bike.


Frisse start voor de LVU

educatie n Misschien is het u al opgevallen: de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) heeft een nieuw logo. Het is te zien in de LVU advertentie op de voorpagina van deze krant. Het logo is gemaakt door Evan Kievit (evankievit@hotmail.nl), een jonge ontwerper uit Leiderdorp. Ook heeft de LVU sinds begin dit jaar een nieuw onderkomen op de Splinterlaan 156. Met recht een frisse start.

Programma uitgebreid

Het programma van de volksuniversiteit is sterk uitgebreid. Naast bestaande en beproefde cursussen zijn er veel nieuwe cursussen bijgekomen. Zo maar een greep: Italiaans koken en Sushi maken, Filosofie (met o.a. een bezoek aan het Spinozahuis in Rijnsburg), de lezingenreeks Leiderdorpers in de 80-jarige Oorlog en een Rembrandt-cyclus met bijbehorend museumbezoek. In het talenprogramma zijn onder meer als nieuw opgenomen Engels conversatie onder leiding van een native speaker en de cursus Klassiek Grieks. Op creatief gebied zijn bij de LVU cursussen als Glasetsen en Grafiek en Linosnijden te volgen.

Schrijftolk

Voor een aantal lezingen en workshops maakt de LVU gebruik van een schrijftolk. De gesproken tekst wordt direct op een speciaal toetsenbord getypt en op een groot scherm vertoond. Zo kunnen ook mensen met een gehoorstoornis deelnemen aan het cursusprogramma.

Meer weten? Haal het programmaboekje op bij het LVU kantoor aan de Splinterlaan 156 of in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110.