Verzet tegen plannen voor Infocentrum A4

bezwaren n De plannen voor de omvorming van het voormalige Informatiecentrum A4 in de Bospolder tot een horecagelegenheid met een aantal zalen, een groot terras en een steiger die uitsteekt over de Does zijn bij de stichting Comité Doesbrug behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten.

Door: Corrie van der Laan

De stichting, die zich inzet voor behoud van de cultuurhistorische waarden en natuur in de gemeente, vindt de plannen veel te massaal en te verstorend voor de omgeving. "De hele Bospolder verwordt tot een soort speeltuin waar de bezoeker prioriteit heeft over de natuur", schrijven voorzitter Claudia Thunnissen en vice-voorzitter Rob Sperna Weiland.

Ze brengen in de herinnering dat het gebied rond het informatiecentrum aanvankelijk bedoeld was als groencompensatie voor natuur die elders is verdwenen door de verbreding van de A4 en de aanleg van de HSL. Later werd besloten dat het gebouw mocht blijven staan. Het zou dan een bestemming krijgen die gerelateerd is aan het Groene Hart en netjes ingepast worden in de omgeving. Als de verbouw- en aanbouwplannen die er nu liggen doorgaan, wordt die afspraak met voeten getreden, vindt het comité.

Lees verder op pagina 3