Dansen over een droomhuwelijk. | Foto: PR
Dansen over een droomhuwelijk. | Foto: PR Foto: PR

Swingend lustrum ID Dance Factory

jubileumvoorstelling n Ruim tweehonderd leerlingen van de Leiderdorpse dansstudio ID Dance Factory danste zondag 16 juni hun jubileumvoorstelling 'Dreams' in het stadstheater van Zoetermeer. De afsluiting van het seizoen met een feestelijk tintje en een boodschap.

"Elk jaar is de afsluiting van het seizoen weer één groot feest en een bijzondere belevenis maar dit seizoen nog net een beetje extra. Dit jaar hebben we met de locatie van de voorstelling extra groot uitgepakt", aldus Ilona Verhoogt, eigenaresse van de dansstudio. In de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer lieten de dansers, in de leeftijd van 3 jaar tot en met volwassenen, twee keer de voorstelling "Dreams" zien. Een voorstelling over dromen, van klein tot groot, een voorstelling die vertelde dat dromen uit kunnen komen als je er maar in gelooft.

In de voorstelling nam Dagmar (leerling van de dansstudio) het publiek mee in haar dromen. Tijdens het eerste deel kreeg het publiek dansen te zien waarin dromen over later werden verbeeld: als klein meisje dromen over studie, moeder worden en gaan trouwen. In allemaal witte jurken met sluiers werd er gedanst met trouwboeketten. Verder waren er dansen over beroepen te zien zoals brandweer, zuster en DJ. Ook werd het publiek meegenomen in nachtmerries. Spoken, griezels, een achtervolging en heksen en dat allemaal in bijpassende kostuums. "We besteden elk jaar weer werk aan alle kostuums, we willen namelijk dat zowel de muziek als de kleding haarfijn op het verhaal van de voorstelling en het thema van de dans aansluit. Veel van de kostuums worden zelf gemaakt maar we schaffen ook een hoop aan."

In het tweede deel van de voorstelling kreeg het publiek dansen te zien over droomreizen. Zo werd de hele zaal meegenomen naar China, kreeg het een vrolijk Hawaïaans tintje en was er een stoere indianen dans. Ook kwam een aantal dansen voorbij met een grote denkbeeldige knipoog. Zo stapten er wel veertig leerlingen in een tijdmachine, veranderden de allerkleinsten in bijen en was er een geluksvogel die de loterij won.

"Het was een ontzettend geslaagd lustrum, zowel de leerlingen als het publiek hebben genoten van deze dag. Dit smaakt absoluut naar meer", aldus Verhoogt.


Haringparty's met voetbal en muziek

vis n Het zijn drukke tijden voor Bertus Bos van De Spakenburgse Visspecialist. Hij kwam vorige week driemaal in actie bij het als haringmeester bij Leiderdorpse haringparty's. Op donderdagavond stond hij met zijn haringkraam bij voetbalvereniging RCL, op vrijdag bij muziekvereniging Tamarco en zaterdag in winkelcentrum Winkelhof, waar ook zijn viswinkel is gevestigd.

Verkiezingen

Bij RCL werd de haringparty voor relaties en sponsoren gecombineerd met de uitreiking van prijzen aan de beste voetbal(st)ers van het afgelopen seizoen. Romy Siera en Nick van Bemmel uitgeroepen tot speelster en speler van het jaar. 'Rookie' van het jaar werd Noa Guijt bij de vrouwen en Levi Overduin bij de mannen. Een speciale oeuvre-prijs ging naar Sabine Verheul. Zij neemt afscheid van RCL maar heeft ontegenzeggelijk veel betekend voor de damestak van de vereniging. De avond werd ook gebruikt om afscheid te nemen van verschillende RCL-ers, waaronder speler Robin Basker en trainers Janet Griffioen (eerste damesteam) en Erwin Pfundt (JO15-1).

komopjuh

Tamarco organiseerde vrijdagavond voor de allereerste keer een haringparty in het eigen clubgebouw aan de Van der Marckstraat. Leden en genodigden genoten van de Hollandse Nieuwe, en voor wie dat niet lustte was er zalm en paling. De bijeenkomst werd extra vrolijk dankzij een optreden van de Leiderdorpse zang- en theatergroep Komopjuh.

Winkelhof

Zaterdag werden bezoekers van Winkelhof verwend met heerlijk hapjes haring, desgewenst vergezeld van een slok corenwijn.

Driemaal een verschillend publiek, maar het oordeel is unaniem: de Hollandse Nieuwe is weer best dit jaar!


V.l.n.r. Noa Guijt, Dick van der Bijl (voorzitter RCL), Romy Siera, Ronald Nieuwenhuizen (voorzitter Supporters Vereniging RCL) en Sabine Verheul. | Foto: PR
Komopjuh zingt bij Tamarco. Rechts is Bertus Bos te zien bij zijn haringkar. | Foto: J.P. Kranenburg