De bewoners van de Karolusgulden zijn blij met de fonkelnieuwe tafeltennistafel.
De bewoners van de Karolusgulden zijn blij met de fonkelnieuwe tafeltennistafel. Foto: PR

Inschrijving Rabobank Wensenfonds geopend

wensen n Via het Rabobank Wensenfonds stelt de Rabobank Leiden-Katwijk ieder jaar een deel van haar winst beschikbaar om initiatieven van lokale verenigingen en stichtingen te ondersteunen. De inschrijving voor 2019 is geopend. Tot en met 22 september kunnen ook verenigingen en stichtingen uit Leiderdorp een wens indienen voor maximaal 5000 euro.

Aan deelname aan het Wensenfonds zijn spelregels verbonden. Zo kunnen alleen klanten van de bank een wens indienen en is de toekenning van het bedrag eenmalig. Daarnaast vergoedt Rabobank Leiden-Katwijk nooit het volledige bedrag, want de bank vindt het belangrijk dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken.


Stemmen

Verenigingen en stichtingen die een wens willen indienen kunnen terecht op www.dichterbijleidenkatwijk.nl. Na 22 september beoordeelt een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, ambassadeurs en medewerkers van de bank, de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde. Vervolgens brengen klanten en leden hun stemmen uit op de genomineerden. Hoe meer stemmen een wens krijgt, des te hoger het bedrag dat de vereniging of stichting ontvangt.


Sport2000 helpt met buurt-tafeltennistafel

BUITENSPELEN • Met een flinke financiële injectie heeft de Leiderdorpse sportwinkel Sport2000 bijgedragen aan de komst van een tafeltennistafel aan de Karolusgulden. Op de plek waar vorig jaar ook al een voetbalkooi werd geplaatst, hebben bewoners nu een tafeltennistafel laten plaatsen. Fonds1818 en Sport2000 hebben stevig bijgedragen in de kosten en zo de komst van de tafel mede mogelijk gemaakt.

Paul Catsburg van Sport2000 juicht het initiatief van harte toe: "Ik vind het fantastisch om te zien dat kinderen buiten actief zijn. Met de komst van de tafeltennistafel worden zij gestimuleerd worden om buiten te spelen."

Op de foto Paul Catsburg van Sport2000 (rechts) met kinderen uit de buurt die de tafeltennistafel ongetwijfeld druk zullen gaan gebruiken. | Foto: PR