Henk Morsch (links) spreekt de aanwezigen toe.
Henk Morsch (links) spreekt de aanwezigen toe. Foto: Frans Brocken

SSPL kampt met tekort aan mensen en geld

Tekst en foto: Frans Brocken

SPORTCAFÉ n De Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL) wil de sport in Leiderdorp levend houden. Maar de tijden zitten niet mee. Gebrek aan geld en een tekort aan bestuursleden markeren de situatie. Interim-voorzitter Henk Morsch doet zijn uiterste best de zaak draaiende te houden. "Het is een mogelijkheid om 'vriend' van SSPL te worden. Wie zich geroepen voelt kan ons als sponsor financieel ondersteunen", zo deed Morsch een oproep tijdens het Sportcafé van 4 juni. "Zodat wij ook dit jaar weer de sportverkiezingen kunnen organiseren", voegde hij er aan toe.

Scheidsrechters

Het Sportcafé vindt om de maand plaats, steeds op een andere locatie. Op dinsdag 4 juni werd sportminnend Leiderdorp gastvrij ontvangen bij de Scheidsrechters Vereniging Leiden en Omstreken, voorheen bekend als de COVS (Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters) groep Leiden e.o. De scheidsrechters hebben enkele jaren geleden na het gereed komen van de schaats- en skeelerbaan in het Leiderdorpse Weteringpark onderdak gekregen in de kantineaccommodatie aan de Boomgaardlaan.

Scheidsrechters hebben in de voetbalwereld – geheel ten onrechte overigens - te maken met een gemis aan waardering. Een gevolg is dat men nu geconfronteerd wordt met een gebrek aan aanwas, zo meldde COVS bestuurslid Jan de Jong. Adspirant-scheidsrechters, zo is het geval, willen zo snel mogelijk doorstoten naar de top, maar zo gemakkelijk gaat dat niet. De gang van zaken zorgt wel voor een verstoring van de verhoudingen en doet afbreuk aan het plezier waarmee scheidsrechters hun hobby beoefenen.

Midzomerloop

Tijdens het Sportcafé werd ook nog eens de aandacht gevestigd op de Midzomerloop die wordt gehouden op vrijdag 5 juli. De afstanden zijn 6.3 en 10.3 kilometer. Voorinschrijving kan nu al (zie voor informatie de website midzomerloop-leiderdorp.nl) en wordt extra aantrekkelijk gemaakt: voorinschrijvers kunnen gratis deelnemen aan een kleine BBQ.


Wandelchallenge in De Bloemerd

Uitdaging n Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk en Maatschap Goudeket Fysiotherapie organiseren vrijdagmiddag 21 juni de Wandelchallenge. Dit wandelfestijn door park De Bloemerd is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening

Veel sportieve evenementen zijn gericht op mensen die niet in hun bewegen beperkt worden door hun gezondheid. Voor mensen met een chronische aandoening zijn deze evenementen vaak te inspannend en te belastend. Om deze mensen toch een uitdagende, gezellige en sportieve middag te bieden, organiseren de twee Leiderdorpse fysiotherapiepraktijken nu alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar de Wandelchallenge.

De Wandelchallenge bestaat uit een route van 1,5 km door de Bloemerd, die men één, twee of driemaal kan lopen. Dat betekent dus 1,5, 3 of 4,5 km. De gekozen afstand moet binnen een uur worden afgelegd. Wie de afstand niet zelf kan lopen, mag ook gebruik maken van een (eigen) rolstoel die dan voortgeduwd wordt door een partner of andere begeleider. Overigens mogen ook andere enthousiastelingen meelopen.

Wie mee wil doen, moet zich tussen 12.45 en 13.15 uur aanmelden bij de inschrijftafel bij EasyActive Felter aan de Bloemerd 1b in Leiderdorp. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro p.p. (meer geven mag ook). De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp. Vanaf 12.45 uur kan gestart worden, de laatste lopers moeten om 15.00 uur binnen zijn.

Vooraf aanmelden kan bij de Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk, de Maatschap Goudeket Fysiotherapie en e-mailadressen info@fysiotherapieommedijk.nl of info@fysiotherapiegoudeket.nl.


Repair Café

Gading n Woensdag 19 juni van half 2 tot half 4 vindt weer een Repair Café plaats bij activiteitencentrum Gading aan Griffioen 15. Reparatie-experts dan klaar dan om iedereen te helpen bij het herstel van allerlei kapotte spullen. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig.