De leerlingen van de ID Dance Factory tijdens de generale repetitie. | Foto: PR
De leerlingen van de ID Dance Factory tijdens de generale repetitie. | Foto: PR Foto: PR

ID Dance Factory viert eerste lustrum met voorstelling 'Dreams'

dansen n Dansstudio ID Dance Factory uit Leiderdorp houdt zondag 16 juni haar jaarlijkse eindvoorstelling. Omdat de dansschool vijf jaar bestaat wordt dit jaar extra groot uitgepakt met twee grote shows in Stadstheater Zoetermeer.

De voorstelling 'Dreams' gaat over dromen, van nachtmerries met heksen en spoken tot gekke dromen over tijdreizen of kunnen vliegen. Ook alledaagse dromen/dagdromen komen voorbij, bijvoorbeeld over trouwen en over een beroemd artiest worden.

"De afgelopen maanden is intensief getraind voor deze voorstelling en ben ik heel hard bezig geweest om bijpassende kostuums te zoeken en te maken. Dit kost veel tijd maar het maakt het daardoor een fantastische show om naar te kijken" aldus Ilona Verhoogt eigenaresse van de dansstudio. "Door verschillende leeftijden met elkaar te mixen, van 3 jaar tot aan volwassenen, en verschillende dansstijlen belooft het een geweldige show te worden. Daarnaast wordt de voorstelling opgevuld met stukjes toneel, zijn er fraaie decor en natuurlijk heel veel attributen tijdens het dansen."

Voor Verhoogt is met de succesvolle dansstudio haar eigen droom uitgekomen. "Als jong meisje was het mijn droom om later dansdocent te worden, het enige wat ik altijd wilde doen was dansen, dansen en nog eens dansen. Na het afronden van de dansacademie ben ik, na al heel wat jaren lesgeven bij andere dansscholen, hier in Leiderdorp met ID Dance Factory gestart", vertelt ze. "Het is fantastisch om het enthousiasme van alle leden te zien! Iedereen kijkt altijd erg uit naar de voorstellingen al is het voor de kleinsten soms ook wel spannend. Twee weken geleden hebben we alvast een grote doorloop van de voorstelling gehouden hier in Leiderdorp. We moesten namelijk met wat decorstukken oefenen, zeker weten dat alles zou werken zoals ik in mijn hoofd bedacht had. Van klein tot groot, iedereen heeft toen al genoten om voor elkaar te dansen, te kunnen zien dat ze onderdeel zijn van één groot geheel. Iets wat we straks aan heel veel publiek zullen laten zien".

De voorstellingen van 16 juni starten om 11.45 uur en 15.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.stadstheater.nl of op de dag zelf te koop bij het theater.


Nieuwe groeisels in de heemtuin

keramiek n De Leiderdorpse heemtuin is sinds 11 juni weer wat bijzondere natuur rijker. Twintig leerlingen van het Visser 't Hooft Lyceum in Leiderdorp maakten onder leiding van de Leidse kunstenaar Marjan Waanders bijzondere groeisels van keramiek.

"Uitgangspunt voor dit project is de gentechnologie - iets wat mij enorm fascineert", vertelt Waanders. "Hiermee kun je door DNA te knippen en plakken erfelijke eigenschappen van planten, dieren en

Boaz, Angie, Esmee, Indy, Lot, Lieke, Nine, Kim, Julius, Ravi, Dinand, Oscar, Roos, Tara, Anna-Kinke, Denise, Marieke, Evy, Laura en Dyanne maakten onder leiding van Marjan Waanders nieuwe groeisels voor de Heemtuin. | Foto: J.P. Kranenburg

mensen veranderen. De opdracht aan de leerlingen was dan ook te verzinnen welke groeisels er op basis van deze techniek over vijftig jaar in de heemtuin zouden kunnen staan. De leerlingen zijn hiermee tijdens vier lessen Beeldende vorming aan de slag gegaan. Eerst hebben ze hun ontwerpen geschetst, vervolgens twee lessen gekleid en de laatste les geschilderd. De resultaten zijn heel verschillend en verrassend – je ziet de meest wilde kleuren en combinaties terugkomen!"

Het project maakt onderdeel uit van de serie gemeenschapskunstprojecten die Stichting Kunst in de Heemtuin dit jaar organiseert rondom het thema 'Atelier Heemtuin'. De werken van de leerlingen zijn, net als de rest van de tentoonstelling, te zien tot eind oktober.

De heemtuin is doordeweeks geopend van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Zie ook www.kunstindeheemtuin.nl.

Boaz, Angie, Esmee, Indy, Lot, Lieke, Nine, Kim, Julius, Ravi, Dinand, Oscar, Roos, Tara, Anna-Kinke, Denise, Marieke, Evy, Laura en Dyanne maakten onder leiding van Marjan Waanders nieuwe groeisels voor de Heemtuin.