De entree van een uitrenzone in park De Houtkamp. | Foto: J.P. Kranenburg
De entree van een uitrenzone in park De Houtkamp. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Steun

Mopperen is heerlijk! Het lucht erg op en het is prettig om het eigen gelijk breed uit te meten. En ja, er is natuurlijk ook altijd wat om op te mopperen, dat scheelt! Het belabberde weer, bijvoorbeeld, de huilende baby bij de buren, het slechte spel van de favoriete sportclub, de stompzinnige programma's op televisie, krijsende meeuwen, en natuurlijk 'de politiek'. Die politiek, ja, daar kan lang en breed over gemopperd worden. Stelletje onbetrouwbare zakkenvullers, die politici!

Maar mopperen is ook gemakkelijk, vaak wat te gemakkelijk. Het weer is nu en dan best aardig, de baby van de buren speelt af en toe stil en lief, en politici proberen soms echt te doen wat ze hebben beloofd. Met de stelling 'Tegen beter weten in beloven politici meer dan ze kunnen waarmaken' is weliswaar ruim negentig procent van de Nederlanders het eens, maar toch. Toch zijn er uitzonderingen op deze regel, als het al een regel is.

Neem het plan om in Leiderdorp meer losloopruimte voor honden te creëren. Dat plan komt niet uit de lucht vallen. Politieke partijen hadden er aandacht voor in hun verkiezingsprogramma. In de campagne voorafgaande aan de raadsverkiezingen speelde het een rol. Na de verkiezingen werd er zelfs in het coalitieakkoord, de plannen met Leiderdorp voor de jaren 2018-2022, aandacht aan besteed. 'Aan hondenbezitters geven wij ruimte om op meer plekken hun huisdier los te laten lopen.'

Verdraaid, ze doen het dus nog ook!?

Dat wil zeggen: er is een plan in de maak voor enige extra ruimte voor het loslopen van honden. Zoals beloofd! Dubbel mooi: een belofte wordt waargemaakt, én onze honden hebben binnenkort allicht hier en daar iets meer ruimte om vrij te lopen. Als het plan wordt aangenomen tenminste. En de kans daarop is groter als meer inwoners van Leiderdorp laten weten het eigenlijk wel een goed pan te vinden. Via info@leiderdorp, of per post of op papier en dan de schriftelijke reactie afgeven aan de balie van het gemeentehuis.

Probeer het eens, positief reageren in plaats van mopperen. Misschien is ook dat weleens heerlijk en prettig, voor de afwisseling…

Zie ook facebook Platform Hondenweer – HVL

Afbeelding