Het hele team, met trainers/coaches, viert feest in het water. | Foto: Mariëlle van Dongen
Het hele team, met trainers/coaches, viert feest in het water. | Foto: Mariëlle van Dongen Foto: Mariëlle van Donge

Leiderdorpse waterpoloster Mathilde Voorvelt pakt landstitel met ZVL

kampioen n Afgelopen weekend is Mathilde Voorvelt (16) uit Leiderdorp met haar team van ZVL-1886 Nederlands kampioen waterpolo voor de B-jeugd (onder de 17 jaar) geworden.

Op zaterdagmiddag vond de eerste wedstrijd plaats in Zaandam. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel (7-7), waardoor alle opties nog open lagen voor de tweede wedstrijd. Op zondagavond vond de tweede wedstrijd plaats in de Zijl in Leiden. De meiden van ZVL-1886 wonnen op overtuigende wijze met 8-5.

Mathilde doet al geruime tijd aan waterpolo. Ze begon bij de Leiderdorps-Koudekerkse zwem- en waterpolovereniging Aquadraat en stapte over naar ZVL-1886. Ze zit ook in Jong Oranje en traint wekelijks met de selectie in Zeist.

Mathilde zit in 4 VWO van het Bonaventura College in Leiden.


SportCity Leiderdorp verwent leden en steunt CliniClowns

verwenweek n Zoals ieder jaar organiseert SportCity Leiderdorp een verwenweek voor haar leden. Deze vindt plaats van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni. Nieuw dit jaar is dat aan de verwenweek een actie wordt gekoppeld voor een goed doe: de CliniClowns.

Tijdens de verwenweek worden de leden van SportCity in het zonnetje gezet met verschillende leuke en gratis extraatjes. Zo zijn er voetreflex-massages, ontspanningsmassages van het gezicht, huidverbeterende bindweefselmassages en voedingsadvies gesprekken.

Gedurende de hele week kunnen lootjes gekocht worden voor een loterij waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan CliniClowns. De lootjes zijn 2 euro per stuk. Er zijn vele mooie prijzen te winnen: tegoedbonnen om uit te geven bij Keurslager Pastel en Kippie, een gratis behandeling bij Body & Face Place, een gratis bloemstuk bij Daan's bloemen, een verwenbon van The Trail, een gratis voedingsconsult door van Eeten&Sports, een bon van van Schoonheidssalon Gewoon Fieke en prijzen van Direct Sale. En dan zijn er nog de sportieve prijzen: een personal trainingssessie van trainers Bas en Dave, een BodyTec sessie voor twee personen bij Bodytec-Mind, een maand bootcamp voor twee personen bij Pro-Fit Sports en een maand gratis sporten bij SportCity Leiderdorp voor een niet-lid dat zo geholpen wordt naar een vitalere en energiekere levensstijl.

Zowel leden- als niet leden kunnen ook bij de receptie van SportCity Leiderdorp een vrijwillige bijdrage doneren aan het goede doel

De verwenweek bij SportCity Leiderdorp eindigt op vrijdag 14 juni met een gezellige open avond voor leden en niet-leden. Iedereen kan van 18.00 tot 21.00 uur kennis komen maken met SportCity. Ook niet-leden hebben deze avond gratis toegang tot de fitnesszaal. Na het sporten, om 21,00 uur, kan iedereen onder het genot van een hapje en een (alcoholisch) drankje de trekking van loterij bijwonen in de SportCity lounge.

Kijk voor meer informatie over SportCity op www.sportcity.nl.

Vestigingsmanager Loek Braam van SportCity (links) en Justin Rohan, die de open avond op 14 juni organiseert. | Foto: J.P. Kranenburg