De ploegen van RCL en de Salomonseilanden met trainers, officials, RCL bestuursleden, sportwethouder Willem Joosten, ambassadeur Moses Mosé en burgemeester Laila Driessen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

RCL wint eerste 'interland' in clubhistorie

voetbal n Op een zonovergoten sportpark De Bloemerd ontving RCL zaterdag 1 juni het Nationale Team van de Salomonseilanden. Onder het toeziend oog van ambassadeur Moses Mosé van de Pacifische eilandengroep, burgemeester Laila Driessen en sportwethouder Willem Joosten boekte RCL een verrassende zege (3-2) op de nummer 139 van de FIFA-ranking. Nog los van de overwinning werd de Racing na afloop overladen met complimenten voor de perfecte organisatie van deze bijzondere wedstrijd.

Na het spelen van de Volksliederen kwam RCL al vlot op voorsprong door een goal van Remy Libbenga (1-0). RCL speelde aan het einde van het seizoen met een aantal talentvolle jonge spelers die zich goed staande hielden in deze internationale match. Het nationale team van de Salomonseilanden beschikt over kleine en handige spelers en vond tegenover zich een ploeg met aanzienlijk meer lengte en fysiek. De boomlange verdediger Sander Blijleven en spits Thom Wijnalda zijn daarvan de belangrijkste exponenten. Nog voor de rust deed Gagame Feni wat terug voor de bezoekers. Hij omspeelde de sterk spelende keeper Rodney Beij en tekende voor de 1-1.

Diezelfde Feni schoot zijn ploeg kort na de rust op voorsprong (1-2), maar RCL toonde veerkracht en scherprechter daarbij was Kai Vijlbrief. Hij was na de rust ingevallen en besliste met twee gave treffers de wedstrijd in Leiderdorps voordeel (3-2).