Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

wandelen n Dauwtrappen is op Hemelvaartsdag een oude traditie: voor dag en dauw opstaan om de natuur in te trekken. Mensen kunnen zich dit jaar aansluiten bij zo'n bijzondere wandeling vanuit Leiderdorp. Het is een nieuw initiatief van de Protestantse Gemeente Leiderdorp.

Van origine stonden dauwtrappers al om 3 uur 's nachts op en wandelden ze op blote voeten. Zo'n extreme wandeling staat er in Leiderdorp niet op het programma. De tocht begint om 7.00 uur bij de Dorpskerk aan de Hoofdstraat. Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 30 mei. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Wandelschoenen zijn aan te raden.

Bij terugkomst kunnen deelnemers aanschuiven voor een lekker ontbijt in Het Trefpunt naast de kerk. Daarna begint om 9.30 uur de kerkdienst. Wie zonder wandeling wil komen ontbijten is ook welkom. In verband met het ontbijt is het handig om aan te melden: lmeeteren@hotmail.com.


Fietsexcursie

IVN n Zaterdag 25 mei is het alweer de 22ste keer dat Leiderdorpse IVN-gidsen een excursie door de polder leiden. Dit keer wordt het een fietstocht door de Munnikkenpolder en de Achthovenerpolder. Zo nu en dan wordt een stop gemaakt om de natuur nader te bekijken.

De excursie start om 14.20 uur bij de brug in het noordelijke deel van de polder op het Boomgaardpadd. Dat pad is te vinden door in noordelijke richting over de Persant Snoepweg te rijden. Net vóór de Munnikkenbrug, aan de rechterkant, ligt het betonnen fiets- en wandelpad; het Boomgaardpad.

De groep vertrekt om 14.30 uur in de richting van het Informatiecentrum. Houdt er rekening mee dat het in de polder altijd kouder is dan in het dorp. Een kijker en regenkleding is handig. Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer informatie via e-mail maddyvanholland@ziggo.nl.