Afbeelding

Velocitas onderuit tegen koploper KVA

korfbal n Velocitas heeft de strijd om de top niet verder weten te ontregelen. Na de winst tegen koploper BEP vorige week, bleek medekoploper KVA een maatje groot: de uitwedstrijd ging verloren met 17 - 27.

Velocitas startte tegen KVA met Rosa Hüsken in de basis als vervanger van Simone Laman. Simone was noodgedwongen 'supporter voor een week' nadat ze vorige week haar tweede gele kaart ontving.
De eerste helft ging het nog grotendeels gelijk op. KVA pakte een snelle voorsprong van 2 - 0, Velocitas kwam terug tot 2 - 2. Het was het wedstrijdbeeld van de eerste helft. Telkens als KVA een voorsprong van twee of drie punten pakte, knokte Velocitas zich op gelijke hoogte. De ruststand was in het voordeel van KVA, al was het verschil is minimaal: 11 - 10.
Velocitas startte in de tweede helft met een aantal lange en goed uitgespeelde aanvallen. Het zorgde voor de gelijkmaker, waarna het scenario uit de eerste helft weer werd opgepakt. Omdat Velocitas keer op keer een opgelopen achterstand goedmaakte, leek de wedstrijd af te stevenen op een spannende slotfase.
Maar halverwege de tweede helft ging het mis voor de Leiderdorpers. Het scorend vermogen viel stil. Terwijl Velocitas kans na kans miste, scoorde de ploeg uit Amstelveen rustig door. KVA liep sterk uit en liet het weifelende Velocitas ver achter zich.

De einduitslag was uiteindelijk 27-20 in het voordeel van KVA. Een terechte winnaar, al geeft het verschil in punten vertekend beeld. Velocitas zakte in het laatste kwart van de wedstrijd simpelweg te ver terug.
Aanstaande zaterdag neemt Velocitas het voor de derde keer op rij op tegen een koploper: Pernix uit Leiden is de tegenstander. De derby belooft een spannende te worden: de laatste ontmoeting ging nipt verloren met 21 - 19.

RCL MO17 glansrijk kampioen

VOETBAL De RCL meiden onder 17 werden zaterdag 18 mei op eigen terrein met glans kampioen. Ongeslagen in de Eerste Klasse werd de titel met een zevenklapper binnen gesleept.

Tegenstander RKDEO uit Nootdorp kwam er op sportpark de Bloemerd niet aan te pas. Na een 3-0 stand bij rust werd het 7-0. Vier doelpunten nam Lea Luzolo voor haar rekening, een toegekende strafschop werd door sluitpost Pia Donatz vlekkeloos in de touwen geschoten en de laatste twee prachtige doelpunten kwamen op naam van Anne den Hartog.

Op de foto de kampioenen: in willekeurige volgorde Kristel Verschoore de la Houssaije, Veere Nieuwenhuizen, Desteney Massing, Anne den Hartog, Lea Luzolo, Cato van Heek, Nikki Dubbelaar, Summer Rotmensen, Evie van Duin, Shanell van Exel, Melysha den Hertog, Jalisa Louwerse, Anne Brouwer en Pia Donatz met de coaches Johan Ouwerkerk, Glenn van der Stel en Shahroch Ramez. | Tekst/foto: Gert Jan van Heyningen

Vette winst Alecto in laatste thuiswedstrijd

Hockey n Alecto kan tevreden terugkijken op de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De Leiderdorpse hockeysters versloegen Schiedam met 6-1.

Alecto was vanaf het begin de sterkere ploeg en kwam vaak de cirkel van Schiedam binnen. Zo lukte het ook om een strafcorner te veroorzaken, alleen leverde dat geen doelpunt op. Desalniettemin opende Anne van Eindhoven de score in de 10e minuut. Zij liep de cirkel binnen en haalde verwoestend uit met haar forehand. Zes minuten daarna kreeg Alecto weer een strafcorner die erin werd geflatst door Mathilde Gheeraert. En de doelpunten bleven vallen. Vier minuten later speelde Carlijn Croon de keepster uit en scoorde de 3-0. Vlak voor rust maakte zij er 4-0 van door de bal over de keepster heen te spelen.

Na de rust had Alecto het iets moeilijker. Schiedam kreeg wat meer kansen en scoorde de 4-1. Gelukkig herpakte Alecto zich en tekende Rosanne Pries voor de 5-1, met een fraaie slag op goal. In de laatste vijf minuten kreeg Alecto nog een strafbal, die werd benut door Anne van Eindhoven wat de eindstand op 6-1 bracht.

Voor Rose Breedveld, die na dit seizoen vertrekt bij Alecto en een publiekswissel kreeg, was het een fraaie afsluiting.