Afbeelding
Foto: Gert Jan van Heyningen.

RCL rouwt om vrijwilliger Johan van der Schoor

Volkomen onverwacht is op donderdag 9 mei Johan van der Schoor (80) overleden aan een hartstilstand. Hij laat zijn echtgenote Joke, kinderen en kleinkinderen na.

Van der Schoor was sinds jaar en dag actief bij voetbalvereniging RCL waar hij met name ondersteuning gaf bij het meiden- en vrouwenvoetbal. Hij was gastheer bij de thuiswedstrijden van de RCL vrouwen, zowel voor het eerste als tweede. In die rol ontving hij de officials zoals vertegenwoordigers van KNVB, scheidsrechters en coaches van de tegenpartij. Een sociaal betrokken man die nooit op de voorgrond trad maar achter de schermen tot in de perfectie zijn job uitvoerde. Tot in de puntjes verzorgd en dat al jarenlang. Hij was enorm betrokken bij de club en 'zijn' meiden. Winst was leuk, verlies wat minder maar de sportieve strijd stond bij hem altijd voorop.

Van der Schoor laat met zijn verscheiden ook bij RCL een grote leegte achter. Zaterdag 18 mei voor de aanvang van de wedstrijd tussen het eerste damesteam van RCL tegen Oranje Nassau wordt ter nagedachtenis een minuut stilte gehouden.

(Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen)


Open jeugdtraining RCL

voetbal n De Leiderdorpse voetbalvereniging RCL organiseert ook dit jaar weer open trainingen voor jongens en meisjes van 5 tot en met 14 jaar. Deze vinden plaats op zondag 26 mei.

De trainingen beginnen om 10.00 uur tot circa 12.00 uur.

Alle kinderen die willen ervaren of voetballen iets voor hen is, zijn welkom om mee te doen. Tijdens de training kunnen de deelnemers kennismaken met de basis van voetbal en met een aantal trainers van RCL.

Vooraf aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Meisjes kunnen zich opgeven via e-mail cl.jenniferli@gmail.com, jongens via e-mail svenvletter@hotmail.com. Meld bij opgave voor- en achternaam en geboortedatum.

RCL is gevestigd in sportpark De Bloemerd (Bloemerd 2) in Leiderdorp.


Nieuw contract met trouwe sponsor

Handtekening n Na afloop van de wedstrijd tegen SVC'08 leidden twee gebeurtenissen tot grote tevredenheid in de Business Lounge van de Leiderdorpse Racing. Allereerst speelde de hoofdmacht van RCL zich definitief in veiligheid door het 1-1 gelijke spel tegen de Haagse opponent. Twee wedstrijden voor het einde van de competitie kan de ploeg niets meer gebeuren en dat is, in relatie tot een moeizaam seizoen met een enorme blessuregolf, een geruststellende gedachte. Een ander heuglijk feit betrof het ondertekenen van een sponsorcontract met trouwe sponsor, en voetbalvader en Ronald Barendse van Barendse Loodgieters. Hiermee verbindt het Leiderdorpse bedrijf zich opnieuw voor drie seizoenen aan RCL. In een korte toespraak memoreerde RCL-voorzitter Dick van der Bijl nog eens het belang van sponsors voor de club. "Wij bewonen een prachtige accommodatie, maar daar bij horen ook forse financiƫle verplichtingen. Sponsoring door het regionale bedrijfsleven is daarbij van levensbelang en een belangrijke pijler onder onze financiƫle huishouding. Wij zijn dan ook zeer blij met de nieuwe sponsorovereenkomst met Barendse!"


Sportieve Instuif bij VC Merenwijk

volleybal n Volleybalclub Merenwijk sluit het seizoen af met gratis kennismakingsavonden voor volleybaltalent. In de maanden mei en juni kunnen belangstellenden op donderdagavond vanaf 20.45 uur gratis mee trainen en spelen in de sporthal aan het Broekplein in Leiden. Wie voor 1 juli lid wordt, krijgt 10 procent korting op de contributie voor het nieuwe seizoen.

VC Merenwijk telt zo'n 60 leden en draait met vier mixed- en twee herenteams mee in de NeVoBo-recreantencompetie. Alle teams kunnen versterking gebruiken. Aanmelden kan via secretaris@vcmerenwijk.nl. Zie ook www.vcmerenwijk.nl.

V.l.n.r. Marc de Sitter (lid sponsorcommissie), Rene van Giezen (bestuurslid RCL), Ronald Barendse en Dick van der Bijl. | Foto: J.P. Kranenburg