Afbeelding
Foto: J.P.Kranenburg

Bridgen bij LBC op maandagmiddag

Parencompetities n Vanaf 9 september 2019 gaat de Leiderdorpse Bridgeclub (LBC) ook op de maandagmiddag bridgen. LBC organiseert op deze middagen parencompetities. Bij voldoende belangstelling zullen er ook viertallenwedstrijden worden gespeeld.

Naast de reguliere competities wil LBC op de maandagmiddagen bij voldoende belangstelling beginnende spelers een kans geven kennis te maken met het bridgen op een vereniging. Zij zullen onder begeleiding van een ervaren bridger in een aparte groep spelen. Belangstellenden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar peter.baptiste@planet.nl. Voor meer informatie kan je ook op dit e-mailadres terecht of bellen naar Peter Baptiste (06-51345686) of Ko Vijn (071-8875564).

LBC is een redelijke grote bridgeclub. De club speelt in een eigen gebouw aan de Bernhardstraat 3 te Leiderdorp. Naast de maandagmiddag speelt de club ook op de dinsdag-, woensdag en donderdagavond. Tijdens de schoolvakanties (zomervakantie uitgezonderd) mogen de leden op alle speelmomenten spelen. Aan het begin van elk seizoen (september) organiseert de club een groot openingsfeest. Deelname aan het jaarlijkse Ruitenboertoenooi is gratis.

Zie voor meer informatie de website van LBC: www.lbc-bridge.nl.


Kijkje in de molen

Razend druk was het niet bij de Leiderdorpse molens tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei, maar toch nam een aantal geïnteresseerden de gelegenheid te baat om de molenaars te ontmoeten. Want 'Ontmoet de molenaar' was het thema van deze molendagen. De molenaar gaven desgewenst uitleg over de geschiedenis en werking van hun molen en lieten de bezoekers ook binnen een kijkje nemen. Op de foto een bezoekster in de Munnikkenmolen. | Foto: J.P. Kranenburg


Gospelconcert als slot scratchdag

projectkoor n Op zaterdag 25 mei gaan zestig gospelliefhebbers aan de slag met dirigent Tim Hermsen om in één dag een concertprogramma in te studeren. Zalencentrum A4 in Leiderdorp is het decor van de scratchdag én van het afsluitende concert. Meedoen met het projectkoor is dit jaar niet meer mogelijk maar aanwezig zijn bij het concert kan wel. Dat begint om 20.00 uur in het Zalencentrum aan de Elisabethhof 5 te Leiderdorp. Kaartjes kosten € 7,50 (excl. reserveringskosten) en zijn te reserveren via www.at-tickets.nl. De gospel scratchdag wordt georganiseerd door FIC Music Publishing, uitgever van bladmuziek voor gospelkoren. Wie volgend jaar mee wil doen, moet de website www.ficmusicpublishing.com in de gaten houden.