V.l.n.r. bestuursleden Rhodan Mulder, Ina Franssen, Julia Aßhorn en Joke Jonker. | Foto: C. v.d. Laan
V.l.n.r. bestuursleden Rhodan Mulder, Ina Franssen, Julia Aßhorn en Joke Jonker. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Buurtvereniging voor bewoners Waterbieskreek

oprichtingsborrel n De 'Buurtvereniging Waterbieskreek' vierde zaterdagmiddag 11 mei haar oprichting met een borrel in de centraal in de Leiderdorpse straat gelegen speeltuin. Officieel bestaat de buurtvereniging al sinds 8 maart. Toen hebben twee leden van het bestuur de officiële akte voor de oprichting ondertekend op het notariskantoor Bakker en Neve.

Het bestuur bestaat uit Ina Franssen, Joke Jonker, Rhodan Mulder en Julia Aßhorn. Zij hebben het initiatief voor de oprichting van de vereniging genomen om het speeltuintje aan de Waterbieskreek te kunnen behouden. Dat speeltuintje stond in het Speelruimteplan van de gemeente Leiderdorp op de nominatie om omgevormd te worden tot een 'informele speelplek', een speelplaats zonder speeltoestellen. Iets waar de vier Waterbieskreekbewoners een stokje voor willen steken. Met de buurtvereniging willen zij het speeltuintje binnenkort adopteren, wat inhoudt dat ze zelf gaan zorgen voor het onderhoud.

Zitbanken en bloembakken

De eerste stappen daartoe zijn al gezet. Het bestuur heeft eind 2018 al via een Minitiatief-aanvraag bij Fonds1818 twee zitbanken en drie bloembakken voor de speeltuin kunnen regelen. Deze zijn zaterdagmiddag, voorafgaand aan het feestje, door de buurtbewoners en hun kinderen geplaatst in de speeltuin. Het opknappen van het pleintje rond het speelgedeelte is hiermee begonnen. Verdere plannen voor de inrichting van de speelplaats worden nog uitgewerkt.

Buurtvereniging Waterbieskreek wil overigens meer dan alleen het speeltuintje opknappen. Doel van de vereniging is ook het organiseren van sociale evenementen voor bewoners van de 48 huizen van de Waterbieskreek om zo de onderlinge contacten te stimuleren. De borrel van zaterdag vormde daarbij een veelbelovende start.


Koningin Juliana School loopt                 € 7.180 bij elkaar voor CliniClowns

Opbrengst n De sponsorloop voor CliniClowns die de leerlingen van de Leiderdorpse Koningin Julianaschool hielden op vrijdag 12 april, heeft het mooie bedrag van 7.180 euro opgebracht. Dat werd donderdag 9 mei bekend gemaakt.

Dit jaar was er voor de Leiderdorps scholen geen gezamenlijk Koningsspelensportdag. Op de Koningin Julianaschool (KJS) werd dit sportieve element vervangen door een sponsorloop voor de CliniClowns. De feestelijke dag werd geopend met een muzikale warming-up voor alle klassen onder leiding van bootcampinstructeur Ilse Zandvliet. Daarna liepen de leerlingen verschillende afstanden per klas over het schoolplein en om en door het schoolgebouw. Dat onder enthousiaste aanmoediging van CliniClownsmascotte muis Toet, familieleden en schoolgenootjes.

Vorige week donderdag overhandigde KJS schoolleider Maarten Meijer een fraaie cheque in de vorm van een CliniClownsneus aan Bas Duijm, initiatiefnemer voor de actie, en ouderraadslid Douwe Sikkema.

Bas Duim, vader van een leerling van de KJS, hoopt komende maand nog meer geld binnen te halen voor het goede doel. Op 29 juni loopt hij voor de CliniClowns mee met de Stubai Trail van 35 kilometer in de Oostenrijkse Alpen (zie loopvoorcliniclowns.nl/innsbruck-2019).