Afbeelding
Foto: PR

Patiëntenstop Oogheelkunde opgeheven

zorg n Sinds vorige week donderdag kan de polikliniek Oogheelkunde van Alrijne weer nieuwe patiënten ontvangen. Via een doorverwijzing van de huisarts kunnen patiënten voor reguliere oogheelkundige basiszorg uit de regio weer terecht bij Alrijne.

De tijdelijke stop van instroom van nieuwe patiënten was een ingrijpende maatregel, die eind vorig jaar moest worden genomen om de kwaliteit van zorg voor de patiënten te kunnen blijven waarborgen. Het enorme aanbod van nieuwe patiënten kwam met name door verschuiving van zorg in de regio en groei van de zorgvraag. De druk op de oogheelkundige zorg is nog niet voorbij, maar door aankomende capaciteitsuitbreiding is een nieuwe instroom van patiënten weer mogelijk.


Voorstelling over de sprong naar de brugklas

theater n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert op 11 juni een hilarische theatervoorstelling voor ouders en hun jongeren over de overgang van groep 8 naar de brugklas.

Als een kind naar de middelbare school gaat, verandert er veel voor het kind maar ook voor de ouder. Goed contact met het kind is belangrijk, maar waar, wanneer en hoe? Hierover gaat deze voorstelling.

Tijdens deze spoedcursus spelen de acteurs en ervaren gespreksleiders van Theatergroep PlayBack verschillende situaties. Op een scherpzinnige manier en met veel humor laten ze zien wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare school gaat. 'De Grote Sprong' geeft moed en kracht voor de oversteek naar de brugklas.

De theatervoorstelling 'De Grote Sprong' is voor alle ouders én kinderen van groep 7 & 8 en uit de brugklas en is te zien op dinsdag 11 juni van 19.00 tot 20.30 uur in het Visser 't Hooft Lyceum, aan de Muzenlaan 155 in Leiderdorp. Toegang is gratis. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.


Zwembad zoekt modellen

fotodag n Komende zaterdag organiseert het Leiderdorpse zwembad De Does de modellendag. Deelnemers aan deze actie mogen tussen 12.15 en 14.30 uur gratis het zwembad in. De fotograaf zal individuele- en groepsfoto's maken. Het gaat om foto's in de baden, op de glijbaan en in de sauna.

Zwembad De Does wil haar website 'gezelliger' maken en daar passen mooie sfeerfoto's goed bij. Ook wil het zwembad haar foldermateriaal voorzien van mensen uit onze regio. Er is geen leeftijdsbeperking voor deze actie. Zo zijn baby's, kinderen, tieners, volwassenen en senioren welkom op de fotodag.

Voor de fotoshoot is geen vergoeding beschikbaar, maar mensen kunnen zaterdag 18 mei wel gratis naar het zwembad. Wil je meedoen, wees er dan van bewust dat er foto's gemaakt worden. Aanmelden kan via www.dedoes.nl.