Een aantal van de winnaars bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg
Een aantal van de winnaars bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Uitslagen 5 mei wedstrijden

Bevrijdingsfeest n De Oranjevereniging organiseert tijdens het Bevrijdingsfeest in park De Houtkamp altijd een aantal wedstrijdactiviteiten waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Hieronder de verslagen en uitslagen.

Versierde fietsenparade

Ondanks het frisse weer kwamen weer veel kinderen op 5 mei hun fiets versieren. Brasserie Park stelde de fietsversiering ter beschikking en trakteerde na afloop alle fietsertjes op een ijsje. Van Brasserie Park ging de parade door de Houtkamp naar het feestterrein, achter marchingband Tamarco aan. Ook dit jaar liepen de Freedomrunners mee, zij hadden in Wageningen het vredesvuur opgehaald. Op het veld ontvingen drie mooi versierde fietsen een prijs uit handen van burgemeester Driessen. Saar van bijna 6 jaar won de eerste prijs, een speelset voor binnen. Ze had zelf van haar fiets een vrolijke 5 mei fiets gemaakt. De tweede prijs, een speelset voor buiten, was voor de 5 jarige Jamie, hij had met ballonnen een feestfiets gemaakt. Duuk, 5 jaar, kreeg de derde prijs, een waterspeelset; hij versierde naast zijn fiets ook zijn helm met rood, wit en blauw.

Frikandellen eten

Opnieuw was het 'zoveel mogelijk frikandellen eten in 2 minuten' een succes. Met veel enthousiasme schoven de deelnemers aan tafel. Deze activiteit werd gesponsord door Broodjes en snackcounter Santhorst.

In de categorie tot 12 jaar won Toby die 4 en een kwart frikandel at, Luuk ontving de tweede prijs voor het verorberen van 3 en een kwart frikandel. Voor de derde prijs zal een winnaar worden getrokken, want zowel Storm, Sylvie, Danny en Dani hadden dezelfde hoeveelheid frikandel gegeten. De winnaars in de categorie 13 tot en met 16 jaar waren Björn van Houdt die 5 en ¾ frikandel at, Bas met 4,5 frikandel en Sem met 2 en ¾ frikandel. De winnaars ontvingen een beker.

Broekhangen

Veel jongeren probeerden zo lang mogelijk aan een spijkerbroek te blijven hangen. In de categorie tot 10 jaar hielden zowel Mats als Dylan het allebei 1 minuut en 1 seconde vol. Voor de categorie 10 tot 14 jaar was de prijswinnaar de tienjarige Benjamin met 1 minuut en 17 seconden. De winnaar in de categorie van 14 jaar en ouder werd Sander die 2 minuten aan de spijkerbroek bleef hangen. De winnaars ontvingen een prijs gesponsord door Sample Casual Stores.

Kop van Jut

Wie tussen 15.00 en 16.00 uur de bel van de Kop van Jut raakte, maakte kans op een dinercheque voor twee personen van Brasserie Park. Na loting bleek Marco Veenstra de gelukkige winnaar.

Afwezige winnaars

Niet alle prijswinnaars waren aan het eind van de middag nog aanwezig om hun prijs in ontvangst te nemen. Zij kunnen contact opnemen met de Oranjevereniging (via 'contact' op website www.ovleiderdorp.nl) om alsnog de prijs in ontvangst te kunnen nemen.


Ook Leiderdorpse molens te bezoeken op Nationale Molendag

Ontmoeten n Tijdens de Nationale Molendagen op zaterdag 11 en zondag 12 mei zijn ook vier Leiderdorpse molens te bezoeken. Het thema van de dagen is, net als vorig jaar, 'Ontmoet de molenaar!'.

De Meerburgermolen en de Munnikkenmolen, allebei gelegen aan het Peter van der Voortpad in het Weteringpark, zijn beide dagen open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur voor de Meerburgermolen en van 10.00 tot 16.30 uur voor de Munnikkenmolen. In beide molens zorgen de molenaars voor rondleidingen.

De Achthovensemolen en de Doeshofmolen, allebei gelegen aan de Ruigekade, zijn geopend op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook hier geven de molenaars rondleidingen.

De molens liggen alle vier aan fiets/voetpaden en zijn dus niet met de auto te bereiken.

De Doeshofmolen. | Foto: PR