Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe leesgroep

informatiebijeenkomst n In de Leiderdorpse bibliotheek is op donderdagochtend 16 mei een informatiebijeenkomst over de oprichting van een leesgroep Engelse literatuur.

De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, in samenwerking met de bibliotheek. Senia-leesgroepen lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken de boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek structuur geven. De groepen maken een keuze uit een literatuurlijst van Senia met eigentijdse literatuur. Waar onder meer de boeken Warlight van Michael Ondaatje en Normal People van Sally Rooney, te vinden zijn. Meer informatie o­­­ver de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

De informatiebijeenkomst van 16 mei begint om 11.00 uur in de openbare bibliotheek in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen. Aanmelden bij de bibliotheek, tel. (071) 5890849, of bij de ambassadeur van de Stichting Senia, Jetty van der Veen, via e-mail jetty.vanderveen@senia.nl.


Inloopconcert

orgel n Marieke Stoel geeft op woensdag 15 mei het zesde Inloopconcert in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden. Zij laat orgelmuziek horen van onder anderen Giovanni Battista Martini, Abraham van den Kerckhoven, Jean François Dandrieu en van haar zelf.

Marieke Stoel is al veertig jaar als cantor-organist verbonden aan de Houtrustkerk in Den Haag en maakt sinds 2014 deel uit van de 'Musici rond het Academie-orgel'. Zij is voorzitter van de Haagse Orgel Kring.
De Inloopconcerten, georganiseerd door de 'Musici rond het Academie-orgel', zijn tot en met 26 juni elke woensdag van 13.00 tot 13.30 uur. De toegang is vrij. Het Academiegebouw ligt aan het Rapenburg 73 in Leiden.


Zwitserse trams

NVBS n De afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op woensdag 15 mei een avond over de tramlijnen in het Zwitserse kanton Appenzell, die ook bij toeristen heel populair zijn. De Amsterdamse tramkenner René Platjouw toont beelden uit het fraaie gebied, gaat in op recente ontwikkelingen en geeft toeristische tips.

De avond wordt gehouden in de Alettahof aan het Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: 2,50 euro voor NVBS-leden en 3,50 euro voor niet-leden. Meer informatie op www.nvbs.com.