Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 16 mei, 14.00 uur

VICEROY'S HOUSE

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen hindoes, moslims en sikhs.

Donderdag 6 juni, 20.00 uur

SÉRAPHARINE

Ze schilderde niet om haar doeken te verkopen of beroemd te worden. Ze deed het omdat haar engelbewaarder het haar influisterde. En omdat het haar troost bracht. Net zoals de natuur dat deed. En toen werd deze ietwat simpele ziel ontdekt. En alles veranderde. Dat is het verhaal van Séraphine, nu bekend als Séraphine de Senlis.

Donderdag 20 juni, 14.00 uur

STILL LIFE

John May is een gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Met zijn zeer perfectionistische instelling probeert hij zoveel mogelijk informatie over de overledene te achterhalen, zodat er een passende uitvaart geregeld kan worden waar uiteindelijk niemand anders bij zal zijn dan hij.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110. Reserveren: info@filmhuisleiderdorp.nl. Toegang € 7,50, donateurs €5,00. Betaling contant aan de zaal.


Plantenmarkt in Hortus

Groen n In de Hortus botanicus in Leiden wordt zaterdag 11 mei van 10.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse plantenmarkt gehouden.

Bekende en nieuwe kwekers en verenigingen tonen hun mooiste aanbod onder de monumentale Hortusbomen. In de ruim veertig kramen zijn speciale en exclusieve planten te koop voor in huis of in de tuin, waaronder bonsaibomen, vleeseters, hosta's, bloembollen en bijenplanten. Ook voor plant-gerelateerde zaken als persoonlijk tuinadvies, groene cadeaus, kruiden en botanische kunst is de Hortus plantenmarkt de goede plek.
Naast de markt zijn er allerlei workshops, lezingen en demonstraties te volgen. Ga op pad met een rondleider en ontdek alles over eetbare bloemen en planten of duik in het leven van een bladluis tijdens de lezing van Suze Peters, schrijfster van het Onkruid- en Plaagdierboek. Met kaschef Rogier kunnen bezoekers een orchidee aan een kokedama maken, een hangplant op een bolletje mos volgens Japanse traditie. Kunstenares Wieteke Opmeer laat zien hoe een rietpen en kwast gemaakt kunnen worden van gevonden natuurlijke materialen. Kijk voor het volledige programma met tijdstippen en het inschrijven voor de diverse programmaonderdelen op www.hortusleiden.nl.

Bezoekers van de plantenmarkt betalen de reguliere Hortusentree. Voor Hortusvrienden en met Museumkaart is de toegang gratis.