Een scène uit 'De kale zangeres'. | Foto: Richtje Nijhof
Een scène uit 'De kale zangeres'. | Foto: Richtje Nijhof Foto: Richtje Nijhof

Al Dente 25 jaar beetgaar

jubileumvoorstelling n Toneelgroep Al Dente bestaat 25 jaar en trapt het jubileumjaar op woensdagavond 14 mei feestelijk af met een reprise van de succesvoorstelling waarmee de groep in 1994 debuteerde: 'De Kale Zangeres' (La Cantatrice Chauve) van Eugène Ionesco.

Een nieuwe cast treedt aan en de Leiderdorpse regisseur Jos Nijhof maakte een frisse vertaling van dit 'anti-stuk' waarmee Ionesco zich in de jaren vijftig rechtstreeks plaatste in de eredivisie van het absurde theater. Theater zonder intrige en betekenis, maar met rake dialogen die de handeling in een dwingend ritme voortstuwen. In 'De Kale Zangeres' gaat de ongerijmdheid nooit ten koste van de humor. Die blijft op ieder moment aanwezig en zal bij Al Dente zeker nadruk krijgen, tegen een functionele achtergrond zonder toeters en bellen.

Al 25 jaar maakt Al Dente beetgaar theater. Klassiek, modern of absurdistisch, elk stuk dat de groep brengt is uniek en komt voort uit de onstuitbare creativiteit van artistiek leider Jos Nijhof. Het nog steeds in aantal toenemende publiek van Al Dente herkent de directe stijl die veel aan de verbeelding van de kijkers overlaat.

speelinformatie

Al Dente speelt 'De Kale Zangeres' op 14, 15, 16, 17 en 18 mei en 12, 13, 14 en 16 juni (tweemaal) in Galerie Café Leidse Lente aan de Haagweg 4 in Leiden. De aanvang is steeds om 20.30 uur, behalve voor de voorstellingen van 16 juni, die zijn om 14.00 en 16.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00 (speciale jubileumprijs). Ga voor reserveren en meer informatie naar de website www.aldente.nl of bel 06 22 33 60.