De kampioenen Femmie, Lizelot, Anique, Anna, Esmee, Dewi, Isabelle, Maddy en Ruby, met de teambegeleiding: Yvonne, Arjen en Roy. | Foto: PR Foto: PR

Alecto speelt zich veilig

hockey n Alecto blijft nog een jaar in de overgangsklasse. Op een mooie, maar frisse Bevrijdingsdag, speelde de Leiderdorpse hockeyvrouwen zich op eigen terrein veilig door met 2-1 te winnen van MEP, de nummer 10 op de ranglijst.

Door: Annick Weterings

In de eerste helft speelde Alecto ondermaats. MEP gaf hoge druk waar de Leiderdorpers moeilijk onderuit kwamen. Zij kregen dan ook veel strafcorners tegen. Gelukkig werden deze er allemaal goed uitgelopen. Alecto kreeg zelf ook strafcorners, maar deze werden gemist. Omdat het beide teams niet lukte de kansen af te maken, was de ruststand 0-0.

Na de rust was Alecto een stuk sterker. De druk werd beter gezet en het eerste doelpunt kon niet uitblijven. Dat kwam toen de bal na een actie over de achterlijn terecht kwam bij Carlijn Croon die hem met een backhand over de keepster van MEP heen speelde.

De 1-0 gaf Alecto meer vertrouwen. Kort daarna onderschepte Anne van Eindhoven de bal van een speelster van MEP. Zij passte door op Carlijn Croon die één op één op de keepster afging. De bal werd langs de keepster heen gepusht en in de goal getipt door Anneloes Verrier: 2-0.

Met nog tien minuten op de klok, brak een spannende slotfase aan. MEP bleef gaan en dat leidde tot de 2-1. Alecto zette alles op alles om de winst binnen te halen en speelde de wedstrijd netjes uit, waarmee 2-1 ook de eindstand werd.

Volgende week speelt Alecto tegen Naarden, de nummer laatst in de poule. De Leiderdorpse ploeg zal ook dan weer voluit voor de drie punten gaan.

BVL V16 overtuigend kampioen

Basketbal n Hoewel de meiden V16 een paar weken geleden al kampioen werden in de derde klasse, moest er afgelopen zaterdag nog een wedstrijd gespeeld worden tegen The British School in Voorschoten. Wel, ook die wedstrijd werd in ruime winst omgezet en met 20 punten uit 12 wedstrijden bleef het team de directe concurrentie uit Nieuwegein, Katwijk en Capelle aan de IJssel ruim voor. Een prachtige prestatie, als men bedenkt, dat de helft van de dames nog in de jongere leeftijdsklasse Onder 14 had mogen spelen!