MidZomerLoop op 5 juli

Hardlopen n Het moet nog maar een keer duidelijk gemeld worden: Leiderdorpse MidZomerLoop vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 juli.

Aanvankelijk stond de 12e editie van de hardloopwedstrijd gepland voor vrijdagavond 21 juni, maar dat conflicteerde met de laatste etappe van de Avond4daagse, die op diezelfde datum is. Door de MidZomerLoop twee weken te verplaatsen, kunnen de Leiderdorpers aan allebei de sportieve evenementen meedoen.

Wie de afgelopen jaren de 6,3 of de 10,3 kilometer heeft gelopen, zal merken dat de routes dit jaar anders zijn. Ze beginnen hetzelfde: vanaf de start bij RCL gaat het dwars door de Bloemerd en langs de randen van wijken Leyhof en Buitenhof naar fiets-en voetgangerstunnel onder de Oude Spoorbaan door. Vervolgens via de wijk Driegatenbrug naar de Zijldijk.

En dan starten de wijzigingen. De kortste afstand gaat rechtsaf de Nieuweweg op. Vorige jaren werd halverwege de Nieuweweg afgeslagen door de polder naar de Koeienrotonde. Nu gaan de lopers rechtdoor tot aan de Leidseweg. Daar slaan ze rechtsaf om via de grote rotonde en de oostrand van de Leyhof en de Bloemerd bij de finish te komen.

De 10.3 kilometer lopers lopen door over de Zijldijk totdat ze vlak voor het einde van de weg rechtsaf het nieuwe fiets- en voetpad door de noordkant van de Boterhuispolder opgaan. Dit brengt ze naar de Leidseweg. Vanaf de kruising met de Nieuweweg loopt de route gelijk met die van de 6,3 kilometer.

Nieuw is ook dat de tijden niet meer met de hand wordt genoteerd maar elektronisch worden geregistreerd via een chip in de schoen.

Wat hetzelfde blijft, is de gezelligheid en de kleinschaligheid van dit gebeuren. Inschrijven kan nu al via de website www.midzomerloop-leiderdorp.nl.

Via die site kunnen mensen zich ook opgeven als vrijwilliger. Er zijn veel vrijwilligers nodig het evenement soepel te laten verlopen dus aanmeldingen zijn meer dan welkom.


Cursus Fitness bij De Sleutels

Bewegen n GSC 'De Sleutels' heeft enkele plekken vrij voor de nieuwe cursus Fitness. De cursus is bedoeld voor mensen met een beperking en senioren.

De Sleutels biedt fitness met apparaten die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met diverse handicaps. Onder gespecialiseerde professionele begeleiding kan naar vermogen getraind worden.

De cursus duurt drie maanden. De lessen zijn wekelijks op dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur bij Gemiva SVG, Locatie Sport Gading aan de Hoogmadeseweg 54a in Leiderdorp. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Rob van Weesel via telefoon (071) 5415923. Na aanmelding vindt een intake plaats om de training optimaal te kunnen afstemmen op ieders persoonlijke mogelijkheden.