Ook op de stralende Bevrijdingsdag van 2018 was er van alles te doen op het grote grasveld in De Houtkamp. | Foto: PR Oranjevereniging
Ook op de stralende Bevrijdingsdag van 2018 was er van alles te doen op het grote grasveld in De Houtkamp. | Foto: PR Oranjevereniging Foto: PR Oranjevereniging

Gevarieerd programma voor Bevrijdingsdag in De Houtkamp

feest n De Oranjevereniging Leiderdorp biedt op zondag 5 mei een feestelijk en gevarieerd programma aan op het grote veld in park De Houtkamp. Daar kunnen van 13.00 tot 17.00 uur kinderen van allerlei attracties genieten. 's Middags en 's avonds organiseert Brasserie Park een feest op haar terras.

Vredesvuur

De FreedomRunners lopen rond 13.00 uur vanaf de Schaatsbaan in Leiderdorp, via de Doesbrug en de Hoofdstraat, naar de Houtkamp. Het laatste traject hopen zij met belangstellenden samen te lopen, zij arriveren rond 13.20 uur bij Brasserie Park waar zij samen met de Versierde Fietsenparade om 13.30 uur naar het grote veld in park de Houtkamp gaan. Daar wordt om 13.45 uur het vredesvuur ontstoken en begeleidt Tamarco het zingen van het Wilhelmus.

Poppenkast en fietsenparade

Nieuw is het optreden van Theater Fantast in de Blauwe Vogelzaal van Brasserie Park, voorafgaand aan het fietsen versieren. Jong en oud kan meezingen, meedansen, meelachen en meeleven met de muzikale poppenkastvoorstelling (van 11.30 tot 12.15 uur).

Achter de Blauwe Vogelzaal kunnen kinderen (4 t/m 8 jaar) van 12.30 tot 13.30 uur hun fiets komen versieren, het materiaal wordt door Brasserie Park ter beschikking gesteld. Vervolgens is tot 13.45 uur de parade van versierde kinderfietsen, met muziek van Tamarco, door Park de Houtkamp naar het feestterrein op het veld. Drie fietsen krijgen daar aansluitend een prijs.

Podiumoptredens

Tamarco zal met de versierde fietsenparade meelopen en spelen bij het ontsteken van het vredesvuur. Dansgroep De Rode Sneakers zal optredens verzorgen en dansgroep ID Dance Factory zal eveneens optreden. Na optredens is er ruimte voor de kleinsten om op het podium mee te dansen. Gepland staat ook een Taekwondo-optreden.

Festiviteiten

Vanaf 13.00 uur barsten festiviteiten op het grote veld los. Scouting Van der Does-Liethorpgroep organiseert diverse activiteiten. Incluzio ondersteunt bij springkussens en organiseert activiteiten. Op het veld is een terras, drankjes en snacks zijn er te koop bij de bar van Brasserie Park en het mobiele baristo-koffiepunt, bij de kraam van slagerij Pestel, bij de ijscoman, de loempiakraam en de suikerspinkar.

Verder zijn bekende elementen aanwezig zoals het stoomtreintje, de springkussens, de lange stormbaan, het broekhangen, de kop van Jut en pony rijden. Wegens succes vorig jaar wordt het 'smoothy fietsen' herhaald, waarbij je je eigen smoothy bij elkaar fietst en mengt. Ook wordt weer de frikandelleneetwedstrijd gehouden. Wie eet in een vastgestelde tijd de meeste frikandellen? De rondetijden worden op het veld omgeroepen, opgeven kan bij de tent van de Oranjevereniging.

Om 16.30 uur is de prijsuitreiking voor het broekhangen, de frikandelleneetwedstrijd en voor de kop van Jut.

Bungyfun en schaken

Op het grote veld zijn twee nieuwe activiteiten: de bungyfun, dat is bungyjumpen op een trampoline (minimum leeftijd 5 jaar) en het nieuwe grote schaakspel. Dit zal om 14.00 uur worden geopend, wethouder Binnendijk, schaakexpert, en een jong schaaktalent zullen dan een eerste schaakspel ermee spelen.

Brasserie Park

's Middags en 's avonds biedt Brasserie Park een spetterend programma aan. Vanaf 14.00 uur treden bekende coverbands als O'nine en Captain Midnight op. De toegang is gratis. Meer informatie over het feest bij Brasserie Park staat op hun website www.brasseriepark.nl.

Lidmaatschap OVL

Nog geen lid van de Oranjevereniging Leiderdorp? Voor slechts € 5,00 per jaar per gezin draagt ook u bij aan een bruisend oranjeprogramma in Leiderdorp. Aanmelden kan via 'Lid worden' op de website www.ovleiderdorp.nl.


Oranjevereniging verrast bewoners Leythenrode

BINGO • De Oranjevereniging Leiderdorp verzorgde donderdagmiddag 25 april een sfeervolle Oranje Bingo in Verpleeghuis Leythenrode aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp. Er waren oranje versnaperingen, een bingo in het teken van het koningshuis en het volkslied werd uit volle borst meegezongen. In de ochtenduren had de Oranjevereniging al een bloemetje gebracht voor de bewoners van Leythenrode. Na afloop van de bingo werden de bestuursleden van de Oranjevereniging met een groot applaus bedankt.

Op de foto v.l.n.r. bestuursleden Rina Cooijmans, Arno Mentink, Jacqueline Borman en voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging Leiderdorp. | Foto: PR

Een deel van het bestuur van de Oranjevereniging met bloemen en versnaperingen voor de bewoners van Leythenrode.