Afbeelding
Foto:

Stichting Job Buddy is een lokaal initiatief van en door Leiderdorpse onder-

nemers. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden sneller aan een baan te helpen en vacatures lokaal te vervullen. Sinds 2016 maakt Job Buddy van werkzoekers werkvinders. Job Buddy kan bestaan dankzij sponsoring van lokale ondernemers. Astrid Selier van Stimulanszz, bedenker en coördinator van Stichting Job Buddy, praat u iedere maand bij over wat er gaande is. Deze maand geeft ze uitleg over het sollicitatie-café, een samenwerkingsproject met welzijnsorganisatie Incluzio.

Nieuw: sollicitatie-café

Stichting Job Buddy klopte begin maart aan bij Incluzio met de vraag of er een ruimte beschikbaar zou kunnen zijn voor een nieuw idee. Dat idee was het sollicitatie-café. Janine de Vries en Floor van Egmond van Incluzio gaven meteen aan dat ze graag wilden aanhaken bij dit initiatief. Zij zien Job Buddy als een goed en bewezen middel om mensen weer aan het werk te krijgen. Incluzio heeft te maken met jongeren, statushouders en mensen in de bijstand die met inzet van activeringscoach Floor van Egmond beter bereikt moeten worden en geholpen richting werk. Janine heeft als visie dat werk de sleutel is welzijn en geluk, en daar sluiten wij ons natuurlijk volledig bij aan.

Door samen een laagdrempelig sollicitatie-café te organiseren wordt de doelgroep beter bereikt en kan vervolgens gekeken worden of deelname aan het Job Buddy traject tot de mogelijkheden behoort van de bezoekers.

Maandelijks

Het sollicitatie-café wordt iedere maand georganiseerd. De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaats gevonden op 25 april. Er waren zes aanmeldingen maar in verband met de vakantie slechts vier bezoekers. De volgende bijeenkomst zal plaats vinden op woensdag 22 mei van 10.00 tot 13.00 uur in de Sterrentuin.

Leiderdorpers die op zoek zijn naar werk gaan tijdens het sollicitatie-café gezamenlijk en onder begeleiding van een loopbaancoach van Job Buddy en de activeringscoach van Incluzio aan de slag. Werken aan het cv, LinkedIn profiel opstarten of bijwerken, vacature sites bekijken, een goede sollicitatiebrief schrijven, netwerkbijeenkomsten zoeken en elkaar helpen en ondersteunen, het kan en gebeurt allemaal tijdens het sollicitatie-café. Dat is wel gebleken de 25e.

Het sollicitatie-café is een ideale plek voor deelnemers van Job Buddy om hun buddy te ontmoeten en met extra ondersteuning van Job Buddy aan de slag te gaan. Deelnemers kunnen ook alleen komen omdat het een prettige manier is om in de actie te blijven en gemotiveerd te raken en te blijven dankzij het contact met anderen.

Ook werkzoekenden die niet deelnemen aan Job Buddy zijn van harte welkom, het is een plek voor ondersteuning en advies.

Advies

Tijdens het sollicitatie-café gaan de deelnemers zelf aan de slag. Men neemt zelf een lap top mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd door Incluzio en ondertussen vraagt de loopbaancoach hoe het gaat, wat de deelnemer van plan is te gaan doen de komende uren en men krijgt advies. Als de deelnemer de vorige keer ook is geweest; dan wordt er geïnformeerd naar de resultaten van de acties van die maand ervoor. Wat heeft men in de tussentijd ondernomen? Is er een positieve reactie gekregen op de brief? Zo niet, waar zal dat dan aan liggen, is er ergens een verbetering te realiseren? Is men nog op de goede weg? Moet die worden aangepast en hoe ga je dat doen?

Het doel van het sollicitatie-café is: actief aan de slag, aan de gang blijven, sociaal contact en professioneel advies. Desgewenst kunnen deelnemers kennis maken met Job Buddy en zich aanmelden.

Het sollicitatie-café zal de komende maanden plaats vinden op: 22 mei, 27 juni en 29 augustus van 10.00 tot 13.00 uur. De kosten voor deelname is €10 per keer. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Astrid Selier astrid@jobbuddy.org. Meer informatie kan ook worden via de mail worden opgevraagd, desgewenst nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt ook contact opnemen met Floor van Egmond, activeringscoach van Incluzio, via FvEgmond@Incluzio.nl.

Inzameling oud papier en artikelen voor Voedselbank Leiden e.o.

scheppingskerk n De eerstvolgende inzameling van oud papier, boeken en houdbare levensmiddelen voor de Leidse Voedselbank is op dinsdag 7 mei. Inlevering van artikelen is dan mogelijk op het plein van de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2, waar vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp van 7.30 tot 16.30 uur in touw zijn. De Voedselbank heeft voor zijn klanten vooral behoefte aan pakken pasta's en rijst, sauzen, blikken vis, vlees, soep, groente of peulvruchten, zonnebloemolie, koffie, suiker, thee, broodbeleg en aardappels. Ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn welkom.