Sanneke Hendrich (4e van rechts) paste het logo aan. | Foto: PR
Sanneke Hendrich (4e van rechts) paste het logo aan. | Foto: PR Foto: PR

Nieuwe dirigent, nieuw logo, nieuw geluid

Koor n Sinds begin dit jaar heeft het Leiderdorpse Gemengd Koor Appasionato een nieuwe dirigent: Sanneke Hendrich.

Deze jonge dirigente is al haar hele leven actief in de muziek. Zij dirigeert naast Appassionato ook nog een mannenkoor en een jeugdorkest. Tevens werkt zij bij de afdeling Educatie van het Concertgebouw en speelt viool in diverse orkesten.

In de afgelopen maanden introduceerde ze vernieuwingen in het repertoire. Wat niet verandert in de muziek is het vierstemmig zingen. Omdat het koor dat ook in de toekomst wil blijven doen, zijn mannenstemmen, zowel tenoren als bassen, dan ook altijd welkom.

Onlangs presenteerde Hendrich, samen met de nieuwe bestuursleden, het vernieuwde logo-bord van het koor. Zij nam het zwarte hart uit het logo en plaatst, met veel ceremonieel, een rood hart terug. Een nieuwe dirigent, een nieuw logo, een nieuw geluid.

Wie eens een repetitie-avond van Appasionato wil bijwonen is welkom op de dinsdagavond in basisschool 't Bolwerk aan de Klerkenhof 1 in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie op de website www.appassionato.nl of mail naar info@appassionato.nl.


Wecycle pakt e-waste na vrijmarkt aan

memo-spel n Wecycle wil met haar partnergemeenten, waaronder Leiderdorp, voorkomen dat onverkochte elektrische apparaten na de vrijmarkt op Koningsdag in de vuilnisbak belanden. Daarom krijgt iedereen die na de vrijmarkt een afgedankt elektrisch apparaat of energiezuinige lamp inlevert op de gemeentelijke milieustraat een gratis leuk en leerzaam Wecycle Recycle Memo-spel (op=op).

Op de vrijmarkt worden veel elektrische apparaten en lampenarmaturen aangeboden. Indien deze toch niet voor hergebruik in aanmerking komen, is inleveren voor recycling de juiste circulaire keuze.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen en laat deze recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. In 2017 is door Wecycle 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 345 miljoen kilo.

Afbeelding