Het publiek had op de lentemarkt bij WOOON een ruime keuze uit onder andere accessoires, kleding, tassen en bloemen. | Foto: J.P. Kranenburg
Het publiek had op de lentemarkt bij WOOON een ruime keuze uit onder andere accessoires, kleding, tassen en bloemen. | Foto: J.P. Kranenburg

Warme eerste WOOON Lentemarkt

Kramen n Woonboulevard WOOON organiseerde zaterdag 20 april voor de eerste keer een lentemarkt. Op het parkeerterrein stonden dertig kramen uitgestald, waar het publiek ruime keuze had uit onder andere accessoires, kleding, tassen en bloemen. Verder stond er naast het terras van ShowPain een podium met diverse optredens.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de lentemarkt. Er was een flink aantal bezoekers naar de woonboulevard gekomen al denkt de organisatie wel dat het mooie weer de toeloop wat geremd heeft. Dat het druk was bleek wel, doordat de auto's voor het parkeren moesten uitwijken naar onder andere het parkeerterrein van de politie.

WOOON organiseerde deze lentemarkt op de zaterdag voor Pasen, omdat er normaal op deze dag weinig publiek naar woonboulevard komt. Door de markt was er genoeg reuring om publiek naar WOOON te krijgen. Zo waren er naast de verkoop van spullen ook optredens van Menno Aben (The Voice of Holland), Shoot from the Hip, Rode Sneakerz, Jos Bosma en Rick Melissen. Een bijzonder optreden was er van de kinderen van Stichting Nadja. Zij hebben de afgelopen tijd dansles van Kirsten Remmers van de Rode Sneakerz en mochten tijdens de lentemarkt voor het eerst optreden. Dit zorgde bij veel bezoekers voor kippenvel.


VakantieBijbelClub

Kinderen n Op woensdagmorgen 1 mei is er weer VakantieBijbelClub in het wijkgebouw van de Leiderdorpse Buurtvereniging Zijlkwartier. Met leuke spelletjes, een goed verhaal en een lekkere lunch.

De VakantieBijbelClub is er voor alle kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Of ze nu veel, weinig of helemaal niets van de Bijbel weten. Vanaf half tien zijn er rond het wijkgebouw aan de Van der Marckstraat 19 spelletjes te doen en staat er iets te drinken klaar voor ouders en kinderen. Als ouders het fijn vinden om bij hun kinderen te blijven, zijn ze ook de hele morgen van harte welkom.

De ochtend start om 10.00 uur met een kennismakingsrondje. Daarna wordt een bijzonder Bijbelverhaal verteld over een schaap dat de weg kwijt is en een herder die heel bezorgd op zoek gaat. Hoe gaat dat aflopen…? En heeft dit verhaal over zoeken en vinden meer te betekenen?

Verder is er tijd om te knutselen en spelletjes te doen. Als afsluiting is er een lekkere lunch.

Voor de VakantieBijbelClub is geen opgave nodig. De ochtend is gratis. Voor meer informatie: kijk op Facebook: Vakantiebijbelclub Leiderdorp of bel Gertrude de Wildt via 06-1107136.

Gezellig samen spelen tijdens de VakantieBijbelClub. | Foto: PR