Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Inschrijving huttenbouw opent vrijdag 26 april

kinderen n In de eerste week van de zomervakantie kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar weer hutten bouwen in Leiderdorp. Op dinsdag 23 juli van 9.30 tot 15.00 uur, woensdag 24 juli van 9.30 tot 15.00 uur en donderdag 25 juli van 9.30 tot 13.00 uur zal op het grote parkeerterrein in de Bloemerd weer een heel huttendorp verrijzen.

Het huttenbouw-evenement werd altijd georganiseerd door het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp, dat per 1 januari 2019 opgehouden is te bestaan. Het stokje is nu overgenomen door een groep enthousiaste Leiderdorpers.

De kosten voor deelname aan de Huttenbouw 2019 bedragen 30 euro per kind, inclusief het op maat te knippen veiligheidszooltjes voor in de schoenen. De zooltjes zijn dit jaar verplicht. Wie nog passende zooltjes heeft, kan dit aangeven bij aanmelden en krijgt 5 euro korting.

Het aanmelden gaat dit jaar anders dan in de vorige jaren. Vanaf vrijdag 26 april kan een inschrijfformulier opgehaald worden bij de balie van Incluzio Leiderdorp in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het formulier kan ook worden gedownload van de Facebookpagina Huttenbouw Leiderdorp.

Het inschrijfformulier kan ingeleverd worden in De Sterrentuin op woensdagmiddag 1 mei van 14.00 tot 18.00 uur, donderdagochtend 9 mei van 9.00 tot 11.00 uur, dinsdagnamiddag 14 mei van 17.00 tot 19.00 uur en woensdagmiddag 22 mei van 14.00 en 16.00 uur. Op die momenten zijn organisatoren van de Huttebouw 2019 aanwezig. Er dient dan ook direct contant betaald te worden. Let op: er kan niet betaald worden bij Incluzio, maar alleen op bovenstaande momenten bij de organisatie van de Huttenbouw.

Vrijwilligers nodig

Op alle drie de huttenbouw dagen zijn nog heel hard vrijwilligers nodig. Wie één of meerdere dagen wil komen helpen, kan een berichtje sturen huttenbouwleiderdorp@gmail.com.


Drukbezochte Paasbrunch

Het was in no-time volgeboekt. De Paasbrunch voor senioren, die Buurtvereniging Zijlkwartier op 2e Paasdag voor de vijfde keer organiseerde, is razend populair. "We wilden eigenlijk stoppen bij zestig inschrijvingen, maar hebben uiteindelijk de zeven mensen op de reservelijst ook een plek gegeven. Daarmee zat het helemaal vol", zegt bestuurslid Hans Roest. De brunch werd mede mogelijk gemaakt door bakker Van Maanen en Albert Heijn op winkelcentrum Santhorst, die respectievelijk de broodjes en de boter, melk en jus d'orange doneerden. | Foto: J.P.K.