V.l.n.r. Onne de Heij, Frank Linder, Jelle de Heij, David Fliers, Martin Woudstra en Alex van Akker. | Foto: Marja Kluivers
V.l.n.r. Onne de Heij, Frank Linder, Jelle de Heij, David Fliers, Martin Woudstra en Alex van Akker. | Foto: Marja Kluivers Foto: PR

Gezelligheid voorop bij toernooi De Spotvogels

badminton n Het Paas/koppel-toernooi dat woensdag 17 april werd gespeeld bij de Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels stond in het teken van plezier en gezelligheid. Een bijzonder geslaagd toernooi, waar veel is gelachen en badminton van hoog maar ook minder hoog niveau werd gespeeld.

Zoals elk jaar vieren de Spotvogels het nieuwe voorjaar met een Paastoernooi. Dit keer kreeg het Paastoernooi een tweetal extra thema's mee. Een van de thema's was de afsluiting van de introductieperiode van de nieuwe leden die de afgelopen weken de beginnerstraining hebben gevolgd. Het andere thema was het koppelspeelschema. Iedereen speelde de hele avond met een vaste speelpartner (al dan niet zelfgekozen en/of geïntroduceerd). Voor die spelers die alleen kwamen werd een koppel gevormd me een gepaste speelpartner die ook alleen kwam.

Het toernooi stond niet in het teken van pure prestaties, maar vooral (zoals alle interne toernooien) stond het plezier en de gezelligheid voorop. Direct vanaf het begin werd door de toernooileiding een scheiding aangebracht tussen de betere en minder sterke spelers. Daardoor kon de indeling op sterkte zorgen voor mooie partijen. Dit heeft ertoe geleid dat de hele zaal gevuld was met zeventien koppels (!) die de hele avond tegen elkaar de strijd aangingen om de meeste punten maar ook om het meeste plezier. Er is dan ook heel veel gelachen om de capriolen die menig speler uithaalde om maar zo goed mogelijk voor de dag te komen en indruk te maken op de andere aanwezige spelers en de toernooileiding.
De winnaars kregen een passend prijsje in de vorm van een mandje met chocolade, een paashaas of eitjes voor de paasbrunch. De prijs in de sterke klasse ging naar het fantastische koppel Martin Woudstra/Alex van Akker. De prijs in de andere klasse werd in de wacht gesleept door het koppel Frank Linder/David Fliers. Dit laatste koppel gaf hun prijs respectvol door naar het als tweede geëindigde en jongste jeugdkoppel dat mee deed: Onne en Jelle de Heij. Een geste die zeer op prijs werd gesteld.


Leiden Marathon 2019 zoekt vrijwilligers

oproep n De nood is hoog bij de organisatoren van de Leiden Marathon. Voor het evenement op zondag 19 mei is er nog een groot tekort aan vrijwilligers.

De Leiden Marathon heeft al een grote groep van bijna duizend trouwe vrijwilligers. En het is een heel hechte groep. De Leiden Marathon probeert ook heel goed voor hen te zorgen. Zo krijgt elke vrijwillige medewerker een jack, een T-shirt en een lunchpakket. Ook is op de marathonzondag een gezellige na-borrel met een heerlijke maaltijd. Altijd leuk om even bij te praten over alles wat je hebt meegemaakt.

Toch zijn er nog veel meer vrijwilligers nodig. Voor een aantal specifieke plaatsen wordt nog gezocht naar enthousiaste mensen die willen helpen het evenement in goede banen te leiden. De meeste mensen zijn nodig langs het parcours, de zogenaamde parcoursassistenten. Het gaat om de volgend plekken:

• Rayon 1 - in en aan de rand van het centrum van Leiden;

• Rayon 7 en 8 - in Roelofarendsveen en Oud Ade;

• Rayon 9 - Leiderdorp;

• Rayon 10 - Leiden Noord.

• Het start- en finishgebied. Hier zijn voor het publiek oversteekpunten gecreëerd waar mensen kunnen oversteken als er geen of weinig lopers op het parcours zijn. Hier zijn nog vijf vrijwilligers nodig.

Wie wil helpen, kan een mail sturen naar Mok Scherffer via mok.scheffer@marathon.nl. Zij zorgt ervoor dat nieuwe vrijwilligers in contact komen met hun teamleiders en dat er een kledingpakket klaarligt op de dag van de marathon.

Vrijwilligers zorgen onder meer voor water en sponzen voor de lopers. | Archieffoto