De start van de 6,3 en de 10 kilometer in 2018. | Foto: J.P. Kranenburg
De start van de 6,3 en de 10 kilometer in 2018. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

MidZomerLoop twee weken later

Hardlopen n De MidZomerLoop Leiderdorp wordt twee weken uitgesteld. In plaats van op de avond van de langste dag van het jaar, 21 juni, zoals eerder werd aangekondigd, vindt de loop nu plaats op vrijdagavond 5 juli.

Reden voor het uitstel is dat de slotavond van de Leiderdorpse Avond4daagse ook op 21 juni is. In samenspraak met korfbalverenignig Velocitas, de organistor van de Avond4daagse, is besloten de MidZomerLoop te verschuiven. Zo hoeven de Leiderdorpse kinderen niet te kiezen en kunnen ze meedoen aan de wandeltochten én aan de MidZomerLoop KidsRun op 5 juli.

Chip

Voor volwassen deelnemers is er bij de MidZomerLoop de keuze tussen routes van 6,5 en 10,5 kilometer. "Voor de langste afstand komt er een nieuwe, uitdagende route", verklapt voorzitter Henk Morsch van het organiserend comité alvast. Meer informatie daarover komt later. Nieuw is ook dat iedere loper een persoonlijke chip krijgt waarmee de tijd van zijn of haar loop nauwkeurig geregistreerd wordt.

Inschrijven voor de MidZomerLoop kan nu al via het inschrijfformulier op de website midzomerloop-leiderdorp.nl of op een van de inschrijfadressen: Runnersworld in Leiden, Tom van Bemmelen Sports in Zoeterwoude Rijndijk, Incluzio in De Sterrentuin in Leiderdorp en Sport2000 in de Winkelhof in Leiderdorp.


Te Werve overklast RCL

voetbal n Eerder in het seizoen verloor RCL al op eigen veld met 1-5 van Te Werve. In de return voor de paasdagen gingen de Leiderdorpers opnieuw hard onderuit: 6-1. RCL is door de slechte beurt nog niet officieel veilig, maar enkel de grootste zwartkijker of zuurpruim zal er nog rekening mee houden dat er nacompetitievoetbal om lijfsbehoud gespeeld moet worden.

Ongelukkig balverlies en een daarop volgend van richting veranderend schot leverde een 1-0 voorsprong voor Te Werve op, waarna Thom Wijnalda uit een hoekschop onberispelijk de gelijkmaker binnenkopte. Maar uit een lullige scrimmage voor het doel van Gideon de Lange zorgde de teen van een Rijswijkse aanvaller voor de 2-1 ruststand.

Koude douche

De stemming bij RCL was bij de start van de tweede helft nog optimistisch maar al na enkele minuten zorgde een 'onvoorstelbaar' doelpuntvoor een zeer koude douche. De Lange: "De koppies gingen hangen bij ons, zeker toen rap erna de 4-1 en de 5-1, de laatste via een strafschop, vielen. Ik moest er toen met een armblessure nog vanaf (A-junior Rodney Beij kwam tussen de palen te staan, red.) en uiteindelijk werd het nog 6-1. Redelijk kansloos dus na zo'n beloftevolle eerste helft", liet de RCL-goalie weten. Hij stopte van dezelfde strafschopbenutter van Te Werve trouwens wel zijn eerste elfmetertrap.

Er bleek dus uiteindelijk niets te halen voor de middenmoter en daardoor wordt nu de negende plaats ingenomen. Overigens was RCL verre van op oorlogssterkte. Het tweede elftal had de punten hard nodig en daardoor werden er keuzes gemaakt om enkele spelers buiten de hoofdmacht te laten. Het gaf Soekhai de kans twee jongelingen uit de O19-1 te laten debuteren. Voor Sjors Schouten en Pascal Brasker waren er basisplaatsen weggelegd en het tweetal presteerde verdienstelijk in Rijswijk.

De eerstvolgende wedstrijd voor RCL volgt op 11 mei wanneer SVC'08 naar de Bloemerd komt. Die ploeg is nog niet veilig. Met duels tegen DoCoS (uit) en Berkel (thuis) wordt het seizoen afgesloten.

        Bron: Leidenamateurvoetbal.nl


Eerste G-voetbaltoernooi bij RCL

Voor de allereerste keer vond zaterdag 20 april een 4 x 4 G-voetbaltoernooi plaats bij de Leiderdorpse voetbalclub RCL. Naast het team van de organiserende club waren nog vijf teams aanwezig die een heerlijke ochtend hebben gehad bij RCL. Of ze nu in hun eigen team meespeelden of invielen bij een team dat minder spelers had, het is voor deze kinderen geen probleem. Plezier en lekker bewegen staat voor op. En dankzij de Dirk Kuyt Foundation hebben alle kinderen een mooie medaille gekregen. Wie ook wil kennismaken met G-voetbal bij RCL kan een mail sturen naar coordinatorG@rcl.nl. Het is altijd mogelijk een paar keer vrijblijvend mee te trainen.

Alle deelnemers bij elkaar. | Foto: PR