Brandweermannen doen hun best de kat bij het Veluxraam rechts te redden, maar de kat wilde niet meewerken.
Brandweermannen doen hun best de kat bij het Veluxraam rechts te redden, maar de kat wilde niet meewerken. Foto: AS Media

Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 28 april een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.


Kat in nood werkt redding tegen

De brandweer had er maandagavond 22 april een flinke klus aan om een kat te redden van het dak van een woning aan de Buitendijklaan in Leiderdorp. De kat (op de foto bij het Veluxraam links) was op het dak geklommen en kon daar niet meer vanaf komen.Met behulp van een hoogwerker werd een poging gedaan de kat van het dak te halen, maar het dier ontsnapte aan de handen van de brandweerlieden. Daarbij kwam de kat terecht in de dakgoot waar het beestje bij een tweede poging uit gehaald kon worden. Na het hachelijke avontuur is de kat weer herenigd met zijn baasje. | Foto: AS Media


Cursus reanimatie en gebruik AED

Ehbo n Zaterdagochtend 25 mei organiseert de EHBO-vereniging Leiderdorp een cursus reanimatie en gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED). De cursus is van 9.30 uur tot 13.00 uur en wordt gegeven in de lesruimte van de Leiderdorpse brandweer, aan de Simon Smitweg 11.

De cursus wordt gegeven door een ervaren instructeur, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. In een ontspannen sfeer leren de deelnemers wat ze moeten doen als er iemand onwel wordt. Na afloop ontvangt elke cursist een certificaat. De kosten van de cursus bedragen 40 euro, inclusief koffie/thee en het certificaat.

Bel voor inlichtingen of vragen met voorzitter Divera Kapteijn van de EHBO-vereniging Leiderdorp, via (071) 5891171 of 06-27173041. Aanmelden voor de cursus kan bij Renee Vink (ledenadministratie) via tel. (071) 5895277, e-mail ehbo2017leiderdorp@outlook.com of per post: Splinterlaan 187, 2352 SH Leiderdorp.