Vorig jaar was de aubade op het Statendaalderplein, dit jaar is de samenzang in de Hoofdstraat.| Archieffoto: CvdL
Vorig jaar was de aubade op het Statendaalderplein, dit jaar is de samenzang in de Hoofdstraat.| Archieffoto: CvdL Foto: Corrie van der Laan

Feestelijk programma Koningsdag Leiderdorp

oranjevereniging n De Oranjevereniging Leiderdorp heeft ook dit jaar weer een feestelijk programma opgesteld voor de viering van Koningsdag in Leiderdorp. Met daarin bekende elementen als de aubade, de kermis, de prestatieloop, de activiteiten in het Oude Dorp en open huis bij De Boulende Stier. Ook kan van veel optredens worden genoten: bij Unity NL on Tour op de Statendaalder, bij de Hollandsche Tuyn en bij Brasserie Park. Verder kan in de Dorpskerk geluisterd worden naar een optreden van leerlingen van Stichting MOL. Het hele Oranjeprogramma is opgenomen in het boekje dat huis aan huis is verspreid, ook is het te vinden op www.ovleiderdorp.nl.

Aubade in Hoofdstraat

Koningsdag start om 9.00 uur met de aubade op een nieuwe plek: op de Hoofdstraat ter hoogte van De Hollandsche Tuyn. Zoals altijd zorgt Tamarco voor muzikale ondersteuning. De liedjes worden ter plekke uitgedeeld.

Ochtendactiviteiten

Vanaf 10.00 uur (tot 16.00 uur) organiseert de stichting 'Vrienden van het Oude Dorp' de vrijmarkt in het oude dorp. In de straten rond de Dorpskerk zijn spelletjes te doen en er kan genoten worden van attracties.

De Dorpskerk is tussen 9.00 uur en 13.30 uur open: er worden films over Leiderdorp en omgeving getroond, kinderen kunnen met een kleurplaat aan de slag en er is koffie te koop waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Vanaf 10.00 uur draait de kermis op het parkeerterrein bij sporthal De Bloemerd, tot 24.00 uur.

De jeu de boulesvereniging De Boulende Stier aan de Van der Marckstraat 19a houdt 's ochtends Open Huis.

Vanaf 11.00 uur zijn lopers welkom bij Sportcentrum van Houdt aan de Luyckendreef 3 voor de warming up voor de 50ste Oranjeprestatieloop. Het sportcentrum organiseert deze loop in samenwerking met Sportfondsen en de Oranjevereniging. Ter gelegenheid van het lustrum is de 10 Engelse Mijl (16.1 km) ingelast. Deze start om 11.15 uur. Daarnaast worden ook de reguliere afstanden georganiseerd: de kinderloop van 1.500 meter, de 5.000 en 10.000 meter. Het startschot voor deze afstanden klinkt om 11.30 uur. De Theo van Houdt Wisselbokaal is dit jaar te winnen door de dames. Iedere deelnemer ontvangt een herinneringsmedaille (met dank aan sponsoren Paul Catsburg van Sport2000 en Kees van Haasteren van Van Haasteren Motors). Saton Optiek biedt de winnaar van de prestatieloop traditiegetrouw een sportbril aan. Kaarten kosten 5 euro aan de start en 4 euro in de voorverkoop bij De Hardloopwinkel in Leiden, Sport2000 en Sample Casual Stores in Winkelhof en Sportcentrum Van Houdt.

Middag- en avondactiviteiten

Om 12.30 uur treden leerlingen van Stichting MOL op in de Dorpskerk, tot 13.15 uur. Om 13.30 uur kan bij De Boulende Stier jeu de boules worden gespeeld, bij dit Oranjetoernooi wordt het spelsysteem mixte-melée gehanteerd waarbij spelers door loting aan elkaar worden verbonden.

Bij de Hollandsche Tuyn treedt vanaf 14.00 uur Casual Coverband op met Top 40 hits, Nederlandse meezingers en dance classics.

Vanaf 14.00 (tot 19.00 uur) organiseren Radiozender Unity NL en Grand Café Hofplein 'Unity NL on Tour' op het podium op de Statendaalder. Met optredens van onder andere Jaman, Rinus Werrens, Dave Dekker, Franky Falcon en Kees Versluys. Ook artiesten uit onze eigen regio staan op het podium, zo treden onder andere Mart Hoogkamer, Rick Melissen, Ray Benjamin en het nieuwe Leidse talent Wesley Vermont op. Grand Café Hofplein zet daarbij een buitenbar op.

Vanaf 14.00 uur tot middernacht is er ook feest bij Brasserie Park met spectaculaire liveoptredens van o.a. Ronnie Ruysdael (voormalig leadzanger van de Sjonnies) en coverband Lekker Weer. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor meer informatie: www.brasseriepark.nl / www.facebook.com/brasseriepark.

Lidmaatschap

Lid worden van de Oranjevereniging Leiderdorp kost slechts € 5,00 per jaar per gezin. Aanmelden kan via www.ovleiderdorp.nl.

De start van de Oranjeprestatieloop in 2018. Dit jaar beleeft de loop zijn 50ste editie. | Foto: PR
Mart Hoogkamer treedt op bij Unity NL on Tour. | Foto: Mitch van Hameren