Siem van Osnabrugge scoort de winnende strafworp. | Foto: René van Dam
Siem van Osnabrugge scoort de winnende strafworp. | Foto: René van Dam Foto: René van Dam

Siem van Osnabrugge landskampioen met TOP

Korfbal n Leiderdorper Siem van Osnabrugge heeft met zijn Sassenheimse korfbalteam TOP/SolarCompleet A1 de juniorenfinale om het landskampioenschap in Ziggo Dome gewonnen. Pas in de laatste minuut werd DVO A1 met 20-19 verslagen, waarbij Siem het winnende punt scoorde.

Het was zaterdag 13 april een razend spannende wedstrijd. In de eerste helft was het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. DVO kwam beter uit de startblokken, maar na de 3-0 kwam TOP terug tot 3-3. Bij rust stond DVO met 10-11 voor.

Ook in de tweede helft kwam de ploeg uit Bennekom beter uit de startblokken. Via 11-13, kwam TOP nog bij tot 12-14, maar moest DVO daarna laten gaan. De ploeg liep uit naar zes punten verschil (12-18), met nog twaalf minuten op de klok. Via doelpunten van de Leidse speelsters Milou en Julia Schuiling kwam TOP langszij (19-19). Met nog veertig seconden op de klok zette TOP de laatste aanval in.

strafworp

Na een overtreding bij de rebound floot de scheidsrechter voor een strafworp. Siem van Osnabrugge, voorheen spelend bij Velocitas uit Leiderdorp, bleef koel en maakte het winnende punt. Daarmee werd TOP/SolarCompleet A1 voor het eerst in de geschiedenis landskampioen in de zaal.

RCL zorgeloos naar einde seizoen

voetbal n Met nog vier wedstrijden te spelen heeft RCL zich veilig gespeeld. Op eigen bodem werd TAVV met 2-1 verslagen.

Voor de Leiderdorpers kan de blik al gericht worden op het volgende seizoen en met dat feit is trainer Faizel Soekhai blij. "Ik speel liever met een ploeg om de prijzen, maar dat zou dit seizoen niet reëel zijn geweest. Zoals bekend heeft de selectie te maken gekregen met veel langdurig blessureleed en daardoor was het vaak puzzelen geblazen. De resultaten waren echter gelukkig voldoende om weg te kunnen blijven uit de staart van de competitie. Nu kunnen we vrijuit spelen in het restant van de competitie en er voor zorgen dat er volgend seizoen een selectie staat waar meer uit te halen valt."

Voor aanvang van het duel werd er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van supervrijwilliger Johan van Velzen. De club zal zijn diensten node gaan missen.

Tegen de staartploeg kwam de Racing Club al vroeg op voorsprong. Een hoekschop van Mike Slottje kwam via Thom Wijnalda bij centrale verdediger Sander Blijleven en hij kon ongehinderd de 1-0 binnen werken. Niet veel later moesten de roodwitten de Ter Aarders echter weer naast zich dulden. Een vrije trap van Kevin van Wijk was Gideon de Lange te machtig.

RCL kwam dicht bij een tweede treffer, maar de paal stond succes van Wijnalda in de weg. Voor het overige hadden de beide ploegen veel moeite met het hobbelige veld. Te genieten viel er dan ook niet veel en met een score in balans werd de rust bereikt.

Na de pauze had RCL het betere van het spel en kreeg de gastheer ook de beste kansen. Een overwinning van RCL was dan ook eigenlijk een must. De driepunter kwam er voor de nummer zeven van de ranglijst. Aanvaller Remy Libbenga zette goed door en met enig fortuin rolde de bal uiteindelijk over de doellijn van doelman Edwin Pieterse.. De ingevallen Kay Vijlbrief scoorde de 3-1, maar dat doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Voor het overige bleef rood en wit betrekkelijk eenvoudig overeind en zo kon de negende zege van het seizoen worden genoteerd.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

Tikkie-takkie basketbal werkt goed

Basketbal n Uitgerekend bij de laatste wedstrijd van het seizoen werden de vruchten geplukt van de zware trainingsarbeid, die de trainers/coaches Peter Kanbier en Ramon van Winkel hadden geïnvesteerd in hun team, de MU22 van BVL. De Leiderdorpers overklasten zaterdag tegenstander Cangeroes uit Utrecht en sloten het seizoen af met het spelen van tikkie-takkie basketbal, dat resulteerde in een 105 – 53 overwinning. Het gaf toch wat troost na het missen van het kampioenschap vorige week.

BVL begon matig aan de wedstrijd, maar de ommekeer kwam in de 3e minuut van de wedstrijd. Via een 10 – 0 run van BVL sloeg de thuisploeg een gaatje en werd de eerste periode met een 22 – 9 afgesloten. In de tweede periode werd gat uitgebouwd naar 19 punten (41-22) maar het spel was voor verbetering vatbaar. Vandaar de keuze voor het tikkie-takkie basketbal waarbij BVL zijn tegenstander moest opjagen en over het hele veld proberen vast te zetten. Dat werkte. Via verschillende runs eindigde BVL deze periode in 72 -37.

In de vierde periode kwam de man met hamer voor Cangeroes, terwijl BVL MU22 zijn focus bij de wedstrijd hield. Het resulteerde in de eindstand van 105 – 53. Het seizoen werd hiermee prima afgesloten en BVL MU22 mag trots zijn op de geleverde prestaties in dit seizoen en zeker van zaterdag. Jammer dat het niet bekroond werd met een kampioenschap, maar dit team is nog erg jong en zal gezien de ontwikkeling en prestaties vast nog wel een keer kampioen worden.