Aquadraat Dames 1 eindigde op een fraaie vierde plek in de competitie.
Aquadraat Dames 1 eindigde op een fraaie vierde plek in de competitie. Foto: PR

Lelijk hockey maar mooie winst voor Alecto

Hockey n Het spel dat de eerste damesteams van Alecto en Rood-Wit zondag 13 april in de Leiderdorpse Bloemerd lieten zien was bepaald niet fraai, maar het leverde de thuisploeg uiteindelijk wel de volle drie punten op. Rood-Wit werd verslagen met 2-1.

Het was een belangrijke wedstrijd voor Alecto. Rood-Wit stond vijf punten boven de Leiderdorpse ploeg dus het was van belang om te winnen, om aansluiting te behouden.

De Leiderdorpse hockeysters hadden wat moeite met opstarten. Het combineren lukte niet echt goed en ook aanvallen creëren bleek erg moeilijk.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Rood-Wit de score opende. Dat gebeurde in de tiende minuut via een strafcorner die half hoog in werd geslagen, maar nog wel op de plank

Hierna kreeg Alecto iets meer pit. Via een aanval over rechts kreeg Jane Kemp een voorzet en kon de bal in de goal tippen: 1-1.

In de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. Rood-Wit kreeg twee strafcorners waarvan er één op de paal belandde en één door lijnstop Rose Breedveld werd tegen gehouden. Maar de winnende goal was van Alecto. Anne van Eindhoven speelde de bal met een perfecte backhand naar Carlijn Croon. De keepster van Rood-Wit was uitgekomen en Carlijn nam de bal open aan, kwam voorbij de keepster en kon zo in het lege doel schieten.

Een knappe overwinning die met lelijk hockey is behaald.

Aquadraat haalt uit in laatste wedstrijd

Waterpolo n In de allerlaatste wedstrijd van de competitie heeft het Dames 1 team van de Leiderdorps-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat een forse overwinning behaald op de ZVVS dames uit Vlaardingen.

De wedstrijd kwam een beetje stroef op gang maar na de 1-0 van Lieke van Amsterdam na drie minuten spelen, was het Anouk Rietveld die in de eerste periode nog twee keer trefzeker was en 3-0 op het scorebord zette.

Daar kwamen nog drie doelpunten bij in de tweede periode en twee in de derde periode waarmee Aquadraat op een ruime 8-0 voorsprong stond voor het laatste speldeel begon. In de slotfase werden werden door onder andere de jongelingen Floor Schijvenaars en de afscheid nemende Britt Kluivers, beiden goed voor twee goals, nog zes treffers toegevoegd. Pas in de laatste minuut kwam ZVVS tot scoren (13-1) waarna Anouk Rietveld de wedstrijd en competitie beëindigde door 14-1 te scoren. Dit resultaat brengt Dames 1 op een fraaie vierde plaats in de eindstand.

Leython eindigt prima seizoen op derde plek

Volleybal n Leython DC verloor zaterdag met 3-2 van Pharmafilter US 2 maar stelde wel de derde plek op de ranglijst in de tweede divisie veilig.

Bij een 4-0 winst had US de derde plek nog van Leython over kunnen nemen. Maar zover kwam het niet. Nadat US de eerste set met 25-23 won, pakte Leython de tweede set met dezelfde cijfers en had daarmee in ieder geval het punt binnen waarmee de volleybalsters zich definitief op plek 3 nestelden.

Daarna ging het vooral om het vooral om het plezier en het afscheid nemen van dit succesvolle seizoen. De derde set was met 25-23 weer voor US. In set 4 ging het Leython zo voor de wind dat de vooraf geplande opstelling met de twee spelverdeelster (die spelen nooit samen in het veld) uitgevoerd kon worden. Dit tot grote vreugde van de spelverdeelsters Wendy Verweij en Dana van de Geer. In set 5 was er een zeer verdiende publiekswissel voor Bianca Hoogervorst die na dit jaar een stapje terug doet. De set ging overigens met 15-13 naar US.

afscheid

Ondanks het verlies was er grote tevredenheid. De wedstrijd was een waardig afscheid van hoofdtrainer René Leeflang en assistent-trainers Paul de Winter en Rolf van der Kwaak, die het team naar de top van de tweede divisie hebben geloodst. Ze geven nu het stokje over aan Mark Schregardus.