Krant dag later

Pasen n In verband met Pasen ligt het Leiderdorps Weekblad volgende week een dag later bij u in de bus, op donderdag 25 april in plaats van op woensdag 24 april. De deadline voor het aanleveren van kopij voor deze krant is ook iets verschoven; dat kan tot maandag 22 april 18.00 uur.


Paasbingo

Zijlkwartier n Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert vrijdagavond 19 april een bingo in het teken van het Pasen. Er zijn mooie en praktische prijzen te winnen. In totaal worden tien rondes gespeeld voor een totaal bedrag van € 15,00. Bij 9 rondes gaan er om drie prijzen per ronde uit. De laatste ronde is een superronde met waardebonnen.

Op deze avond zijn ook loten te koop voor mooie prijzen. Aan het eind van de avond is de trekking.

Wie met bingo niets gewonnen heeft, maakt toch nog kans op een troostprijsje. De organisatie doet daarvoor een trekking uit een aantal opgehaalde bingokaarten.

De bingo vindt plaats van 20.00 tot 23.00 uur in het wijkgebouw aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp.


Paaswake

kerkelijk n De aanloop naar Pasen kent naast drukke en ook rustige momenten, zoals de paaswake van de Protestantse Gemeente Leiderdorp in de Dorpskerk. Die begint zaterdag 20 april om 23.30 uur en op zondag om 6.30 uur wordt afgerond met een korte viering. Gedurende de nacht zijn er elk half uur meditatieve momenten, waarop de aanwezigen stilstaan bij de lijdensweg van Jezus. In de loop van de nacht kunnen kerkgangers ook een schilderij maken, een mandala tekenen of een gesprek voeren rond het spel 'open kaart op tafel', naar een bijzondere film kijken of een brief schrijven voor Amnesty International. Rond zonsopgang wordt op eerste paasdag de paaskaars ontstoken. Na een korte viering eindigt de wake om 7 uur met een ontbijt.

Aan de Paaswake gaat een paasavonddienst in de Dorpskerk vooraf, die om zaterdag 20 april om 21.30 uur begint en waaraan Janine Baak (fluit) en Cornéline Lanooy (piano) hun muzikale medewerking verlenen. Verder houdt de Protestantse Gemeente Leiderdorp op Witte Donderdag (18 april) een dienst met viering van het Heilig Avondmaal in de Dorpskerk (19.30 uur).

Op diezelfde avond is er om 20.15 uur in de Scheppingskerk een uitvoering van De Passie van Johannes, net als een dag later (Goede Vrijdag).

De paasdienst in de Dorpskerk wordt zondag 21 april opgeluisterd door de cantorij en in de Scheppingskerk door sopraan Ivera Musch. Beide vieringen beginnen om 10.00 uur.