LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

De Attentie-Attentie-Auto

In 1969 kwam Theo van Houdt op het idee om tijdens de oranjefeesten een prestatieloop te organiseren met medewerking van de Oranjevereniging en de Gemeente Leiderdorp. Vol overgave stortte hij zich in dit avontuur. En, zoals later bleek, met groot succes.

De eerste jaren werd vertrokken vanaf het oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat. De afstanden waren: 5 km hardlopen binnen de 45 minuten of wandelen binnen de 60 minuten. Later was de start vanaf de Rabobank bij het winkelcentrum De Santhorst. Nu alweer enkele jaren wordt er gestart vanaf de Luykendreef, voor de ingang van het sportcentrum.

De eerste jaren ging Theo met een geluidswagen het hele dorp door om de inwoners van Leiderdorp enthousiast te maken voor de prestatieloop. Mijn kinderen en hun vriendjes mochten om de beurt met deze auto meerijden en noemden dat de 'Attentie-Attentie-Auto'. Dit was een geweldig uitje voor ze en vele inwoners van Leiderdorp zullen dit zich nog wel kunnen herinneren.

Na 24 keer de prestatieloop georganiseerd te hebben, kwam Theo, tijdens een fietsvakantie met vrienden op Cyprus, plotseling te overlijden. Daarna trad mijn oudste zoon Roger in de voetsporen van zijn vader, zo ook met groot enthousiasme met betrekking tot de prestatieloop op Koninginnedag, later Koningsdag. Ik ben beretrots op mijn zoon, dat hij inmiddels alweer de 50ste Prestatieloop Leiderdorp mede mogelijk maakt. Ook dit jaar hoopt hij weer op een groot aantal deelnemers. Dank Roger, dat jij dit zovele jaren voor Leiderdorp hebt gedaan!

Aan de lezers nog een vraag: Heeft u een foto van deze geluidswagen? Stuur deze dan alstublieft naar de redactie van deze krant

Henny van Houdt-Keunen


Eieren zoeken

Leyhof n Op Eerste Paasdag (21 april) kunnen kinderen paaseieren komen zoeken rond het Burchtplein in de Leiderdorpse wijk Leyhof. Het zoeken start om 10.00 uur precies. Na het zoeken is het tijd voor het beschilderen van eieren (neem zelf een hardgekookt wit ei mee!) en andere paasknutselwerkjes.


Knutselen

Kinderactiviteit n Kinderen kunnen woensdag 24 april tussen 14.00 en 15.45 uur een lente-memoblok knutselen op het Hemaplein van het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof. Deze kinderactiviteit wordt georganiseerd door Activiteitencentrum Gading. Meedoen is gratis.